SentinelOne Vs. Marlock Ransomware – Beperking en terugdraaien

Volledige transparantie in alles wat er op het netwerk gebeurt op machinesnelheid

| SentinelOne | 4 min | 26 november 2021 9:20
Copyright: SentinelOne
Bekijk hoe SentinelOne de Marlock-ransomware vermindert en terugdraait. Marlock werd voor het eerst in het wild gezien in september 2021 en is een duidelijke evolutie van Medusa Locker en de verschillende takken van die familie. Zoals momenteel geanalyseerd, is het functioneel identiek aan recente monsters van zowel Medusa als Huylock.

Na infectie krijgen slachtoffers de instructie om via TOR verbinding te maken met het paymore-portaal van de aanvaller (.onion). Net als zijn voorgangers, zal het proberen om elk proces dat het coderingsproces in de weg kan staan, af te sluiten / te beëindigen en zal het proberen het systeemherstel te remmen door VSS / Shadowcopies te verwijderen (via WMIC)

SentinelOne is de enige cyberbeveiligingsoplossing die AI-aangedreven preventie, detectie, respons en jacht op eindpunten, containers, cloudworkloads en IoT-apparaten in één enkel autonoom platform omvat. Met SentinelOne krijgen organisaties volledige transparantie in alles wat er op het netwerk gebeurt op machinesnelheid - om elke aanval te verslaan, in elke fase van de levenscyclus van de bedreiging.

Ga voor meer informatie naar www.sentinelone.com.

Hoe vind je deze video?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.