Joe Gebbia

Joseph Gebbia Jr.

Afbeelding: Joe Gebbia tijdens de Airbnb London Press Tour in 2017 | Copyright: Laurenbusto
Joe Gebbia is een Amerikaanse miljardair ontwerper en Internet ondernemer. Hij is mede-oprichter en chief product officer van Airbnb . In 2009 werd Gebbia opgenomen in BusinessWeek's Top 20 Beste Jonge Tech Entrepreneurs. In 2010 werd hij benoemd in Inc Magazine's Dertig onder de dertig, en 2013 werd hij benoemd in Fortune Magazine's Forty-under-Forty.

Vroege leven

Joe Gebbia werd geboren 21 augustus 1981 in Atlanta, Georgia, de zoon van Eileen en Joe Gebbia. Hij heeft één zus, Kimberly. Hij woonde Brookwood High School in Snellville, Gwinnett County, Georgia. Hij studeerde in 2005 van de Rhode Island School of Design in Providence, Rhode Island , waar hij een Bachelor of Fine Arts graad ontvangen in Graphic Design en Industrial Design. Het was op RISD dat hij ontmoette Brian Chesky, die later zijn kamergenoot en mede-oprichter van Airbnb zou worden. Tijdens zijn studie in het noordoosten, Gebbia aangevuld zijn creatieve bezigheden en studies op RISD met zakelijke cursussen aan de Brown University en MIT.

Na zijn afstuderen aan RISD, overstayed hij op de plaats van een vriend in San Francisco voor vele maanden. Gebbia kreeg een baan bij Chronicle Books in San Francisco, terwijl Chesky verhuisde naar Los Angeles. Gebbia ervan overtuigd dat zijn vriend Brian Chesky om te verhuizen naar San Francisco in 2007 om een bedrijf samen te starten. Toen ze beiden hun werk te stoppen, hun huisbaas verhoogde hun huur en dus zijn ze behoefte hadden aan geld. Het kennen van de Industrial Design Society of America conferentie kwam naar San Francisco en vele hotels waren geboekt, Gebbia geloofden dat ze konden verhuren luchtbedden in hun appartement aan gangers conferentie. Ze markt gebracht dit idee door het creëren van een website genaamd "luchtbed & Breakfast." Dit was de basis van Airbnb. Een andere kamergenoten Gebbia's, afgestudeerd aan Harvard en technisch architect Nathan Blecharczyk , werd de derde mede-oprichter in februari 2008.

Na niet aan de financiering van de nieuwe onderneming, het team ontwierp bewaardozen, "Obama O's" en "Cap'n McCains", gebaseerd op de 2008 presidentskandidaten Barack Obama en John McCain te krijgen en verkocht ze aan de conventies. Wanneer Gebbia hun werk gedeeld met Paul Graham, de oprichter van Y Combinator , was hij onder de indruk van de bij het streven vasthoudendheid, hen toelaten om het programma als gevolg. Hij gaf hen hun eerste ronde van startkapitaal in 2009.

In mei 2017 Gebbia gestart met een modulair kantoormeubilair bedrijf genaamd Wijk. Het meubilair is gemaakt voor Bernhardt ontwerp , een meubelbedrijf dat heeft gewerkt met de opkomende ontwerpers.

Filantropie

Gebbia is lid van de Board of Trustees van zijn alma mater, de Rhode Island School of Design (RISD). In 2014 schonk hij US $ 300.000 tot RISD een US $ 50.000 term beurs en een begiftigd fonds op te richten. Op 1 juni 2016 Gebbia toegetreden Warren Buffett en Bill Gates ' The Giving Pledge ', een selecte groep van miljardairs die hebben toegezegd om de meerderheid van hun rijkdom weg te geven.
Quick facts
Volledige naam:
Joseph Gebbia Jr.
Geboren:
vrijdag 21 augustus 1981 te Atlanta, Amerika
Leeftijd:
40

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Joe Gebbia een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Joe Gebbia een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Joe Gebbia ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Joe Gebbia een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Joe Gebbia het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.