Brian Chesky

Brian Joseph Chesky

Afbeelding: Brian Chesky in 2020 | Copyright: Airbnb / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)
Brian Chesky is een Amerikaanse miljardair technologie-ondernemer die mede-oprichter was van de peer-to-peer accommodatie- service Airbnb . Chesky is de CEO van het bedrijf en werd uitgeroepen tot een van Time 's "100 meest invloedrijke mensen van 2015".

Het vroege leven en het onderwijs 

Brian Chesky werd geboren op 29 augustus 1981 in Niskayuna, New York . Hij is de zoon van Deborah en Robert H. Chesky. Zijn vader is van Poolse afkomst en zijn moeder is van Italiaanse afkomst. Chesky's ouders waren beide maatschappelijk werkers. Hij heeft een jongere zus, Allison. Als kind was Chesky geïnteresseerd in kunst, tekende replica's van schilderijen en design, herontworpen schoenen en speelgoed. Later raakte hij geïnteresseerd in landschapsarchitectuur en design.

In 1999 ging Chesky naar de Rhode Island School of Design (RISD). Hij behaalde zijn Bachelor of Fine Arts in Industrial Design in 2004. Tijdens zijn tijd bij RISD ontmoette Chesky Joe Gebbia, die later een van de medeoprichters van Airbnb zou worden.

Carrière 

Na zijn studie aan de universiteit werkte Chesky als industrieel ontwerper en strateeg bij 3DID, Inc. in Los Angeles. Later verhuisde hij naar San Francisco, waar hij een appartement deelde met Gebbia. In oktober 2007 organiseerde de Industrial Designers Society of America een conferentie in San Francisco en werden alle hotelkamers geboekt. Het paar kon de maand geen huur betalen en besloot hun appartement voor geld te huren. Ze kochten drie luchtbedden en brachten dit idee op de markt als "luchtbed en ontbijt", waarbij drie gasten de eerste nacht bleven.

In februari 2008 werd Harvard afgestudeerd en technisch architect Nathan Blecharczyk de derde mede-oprichter van Airbnb. Elke mede-oprichter vervulde een rol binnen het nieuwe bedrijf, waarbij Chesky de leider en chief executive officer werd. Om financiering te ontvangen, creëerden Chesky en zijn mede-oprichters granen in speciale editie genaamd "Obama O's" en "Cap'n McCains", gebaseerd op presidentskandidaten Barack Obama en John McCain. Y Combinator was onder de indruk van de graandozen en nam Airbnb op in haar financieringsprogramma voor zaden. In het eerste jaar begon het bedrijf te internationaliseren en opende het verschillende kantoren in Europa. In 2011 schreef Chesky namens het bedrijf een brief voor de behandeling van een klacht van een bewoner over vandalisme door huurders door een 24-uurs hotline, extra personeelsondersteuning en een garantie voor diefstal of vandalisme aan te kondigen. In 2015 kondigde Chesky aan dat Airbnb een officiële sponsor was van de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië. Hij zei dat meer dan 120.000 mensen tijdens de FIFA Wereldbeker 2014 in Airbnb-huizen hadden verbleven. Vanaf maart 2015 heeft Airbnb een waarde van $ 20 miljard.

In april 2017 trad hij op als eerste hoofdrolspelers van de podcastserie van Reid Hoffman ( mede-oprichter van Linkedin ) Masters of Scale, naast andere zakelijke leden van succes zoals Mark Zuckerberg, John Elkann en Diane Green. Hier besprak hij de door Airbnb gehanteerde strategie op schaal.

Filantropie 

Op 1 juni 2016 trad Chesky toe tot Warren Buffett en Bill Gates 'The Giving Pledge', een selecte groep miljardairs die zich ertoe hebben verbonden het grootste deel van hun rijkdom weg te geven. Hij beschreef een deel van zijn motivatie: "Met deze belofte wil ik meer kinderen helpen het soort reis dat ik heb gemaakt te realiseren. Ik wil hen laten zien dat hun dromen niet worden begrensd door wat ze voor zich kunnen zien. Hun grenzen zijn niet zo beperkt. Walt Disney zei ooit: "Als je het kunt dromen, kun je het doen." Ik wil ze graag helpen dromen.'

Erkenning 

In 2015 werd Chesky erkend op de Forbes- lijst van America's Richest Entrepreneurs Under 40. Chesky werd erkend op TIME's 100 meest invloedrijke mensen voor 2015. In mei 2015 noemde president Obama Chesky als ambassadeur van mondiaal ondernemerschap. Hij werd ook genoemd in de Youngest Forbes 400-lijst in 2016.In 2018 werd Chesky door Business Times uitgeroepen tot Bay Area Executive of the Year.
Quick facts
Volledige naam:
Brian Joseph Chesky
Geboren:
zaterdag 29 augustus 1981 te New York, Amerika
Leeftijd:
40

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Brian Chesky een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Brian Chesky een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Brian Chesky ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Brian Chesky een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Brian Chesky het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Impact: Goed
Invloed: Goed
Innovatie: Goed
Bereik: Goed
Op basis van 1 stem.
Deel dit item
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.