Eric Schmidt

Eric Emerson Schmidt

Copyright: Charles Haynes / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)
Eric Emerson Schmidt (1955) was sinds juli 2001 CEO, en sinds april 2004 tevens voorzitter van de raad van commissarissen van Google Inc. In april 2011 heeft Schmidt zijn plaats als CEO afgestaan aan Larry Page. Hij is ook een voormalig lid van de raad van bestuur van Apple Inc..

Opleiding

Schmidt heeft een bachelor van de Universiteit van Princeton en een master en doctoraat in informatica van de Universiteit van Californië - Berkeley.

Van 1997 tot 2001 was Schmidt CEO van Novell waar hij wegging nadat het werd overgenomen door Cambridge Technology Partners. Daarvoor, vanaf 1983 werkte hij bij Sun Microsystems als software manager. Toen hij bij Sun wegging was hij hun chief technology officer en CEO. Bij Sun coördineerde hij de ontwikkeling van Java, Suns platform-onafhankelijke programmeertaal. Ook was hij de man achter Suns internetsoftwarestrategie. Voor zijn loopbaan bij Sun was hij medewerker van de research staff bij het Computer Science Lab (PARC) van Xerox en werkte bij Bell Laboratories en Zilog.

Privacy

Terwijl critici wijzen op het gevaar van een zoekmachine als Google die alles opslaat, zei Schmidt ooit: "We willen alle informatie van de wereld in kaart brengen. Van iedereen en voor iedereen." Toen echter News.com op 14 juli 2005 een artikel publiceerde met daarin privacy-gevoelige informatie (o.a. vermogen, hobby's en politieke voorkeur) over Schmidt, gevonden middels Google, was hij van mening dat dit niet gepubliceerd had mogen worden.

Vermogen

Zijn vermogen werd door Forbes in november 2017 geschat op bijna US$ 14 miljard.
Quick facts
Volledige naam:
Eric Emerson Schmidt
Geboren:
woensdag 27 april 1955 te Falls Church, Amerika
Leeftijd:
67

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Eric Schmidt een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Eric Schmidt een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Eric Schmidt ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Eric Schmidt een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Eric Schmidt het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.