Larry Page

Lawrence Edward Page

Afbeelding: Larry Page in het Europees Parlement op 17 juni 2009 | Copyright: Marcin Mycielski, European Parliament (Stansfield) / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
Larry Page is een van de oprichters van Google Inc., een bedrijf dat startte met een zoekmachine op internet. Met een vermogen van 48,8 miljard dollar (2018 Forbes) behoort hij tot de 15 rijkste mensen ter wereld.

Larry Page is de zoon van Carl Vincent Page, een informaticaprofessor aan de Michigan State University, en Gloria Page.

Larry Page heeft aan de Universiteit van Michigan zijn bachelortitel behaald en heeft vervolgens zijn masteropleiding gedaan aan de Stanford-universiteit. In zijn studietijd heeft hij een werkende inkjetprinter gebouwd bestaande uit LEGO-blokken.

Na zijn mastertitel behaald te hebben is hij in Stanford begonnen als promovendus. Tijdens zijn promotie ontwikkelde hij samen met Sergey Brin de Google-zoekmachine. Tot 2001 was Page mede-directeur van Google.

Larry Page is vanaf 4 april 2011 terug bij Google Inc. en heeft de functie van Chief Executive Officer (CEO) van Eric Schmidt overgenomen.

Op 3 december 2019 maakte Page, en ook Brin, bekend dat hij zich terug trekt en het bestuur van Alphabet Inc. gaat verlaten. Page was daar CEO en Brin had de functie van president. Voor Google Inc., het meest belangrijke onderdeel van Alphabet, zal dit weinig effect hebben want bestuursvoorzitter Sundar Pichai nam al sinds medio 2015 de belangrijkste besluiten bij Google. Hij wordt nu ook de bestuursvoorzitter van Alphabet. De twee blijven lid van de raad van commissarissen van Alphabet. Het oprichtersduo heeft tot slot de meerderheid van het stemrecht in handen.
Quick facts
Volledige naam:
Lawrence Edward Page
Geboren:
maandag 26 maart 1973 te Lansing, Amerika
Leeftijd:
48

De Hall of Fame

De TechVisor Hall of Fame erkent een selecte groep visionairen, leiders en uitblinkers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en vooruitgang van de tech sector.

Vind jij dat Larry Page een plek verdient in de TechVisor Hall of Fame? Breng hieronder dan je stem uit!

Impact  

In welke mate heeft Larry Page een buitengewone impact gehad op de ontwikkeling of groei van de tech sector en kan deze nog steeds rechtstreeks relevant zijn voor de voortdurende vooruitgang en evolutie ervan?

Invloed  

In welke mate heeft Larry Page ten opzichte van de tech sector een grote invloed gehad op: 1) het werk van anderen in het veld; 2) de samenleving als geheel; of 3) een andere belangrijke doelgroep of regio?

Innovatie  

In welke mate is Larry Page een nieuwe weg ingeslagen met origineel denken / creativiteit die nieuwe paradigma's heeft gecreëerd, aanzienlijke obstakels heeft weggenomen of de vooruitgang in de tech sector heeft versneld?

Bereik  

In welke mate heeft Larry Page het bereik van de tech sector in de samenleving als geheel, binnen belangrijke doelgroepen of specifieke regio's, met een wereldwijde impact aanzienlijk beïnvloed?

Stemmen


Wil jij als eerste stemmen?
Deel dit item
Tags
Google
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.