Onderwerpen
 

App Dev

Mobiele app-ontwikkeling is het proces waarmee een mobiele app wordt ontwikkeld voor mobiele apparaten, zoals persoonlijke digitale assistenten, digitale bedrijfsmedewerkers van ondernemingen of mobiele telefoons.
Deze toepassingen kunnen vooraf worden geïnstalleerd op telefoons tijdens de fabricage, of worden afgeleverd als webtoepassingen die server- of client-side verwerking gebruiken (bijv. JavaScript) om een ​​"applicatie-achtige" ervaring te bieden binnen een webbrowser. Ontwikkelaars van apps moeten ook rekening houden met een lange reeks schermformaten, hardwarespecificaties en configuraties vanwege de intense concurrentie in mobiele software en veranderingen binnen elk van de platforms. De ontwikkeling van mobiele apps is gestaag gegroeid en heeft inmiddels veel inkomsten en banen gecreëerd.

BYOD

Bring Your Own Device.

Citizen developer

Een citizen developer verwijst naar een eindgebruiker die nieuwe toepassingen of programma's maakt op basis van collectieve code-base, systeem of structuur. In algemene zin is deze ontwikkelaar geen professionele ontwikkelaar maar een 'amateur', iemand die de hulpmiddelen gebruikt die voor hem / haar beschikbaar zijn voor het bouwen van toepassingen.

Op zoek naar meer achtergrond informatie? Kijk dan ook eens bij opinie.