Onderwerpen
 

ML

Machine Learning (ML) is een subset van kunstmatige intelligentie op het gebied van computerwetenschap die vaak statistische technieken gebruikt om computers de mogelijkheid te geven om met gegevens te 'leren', zonder expliciet te worden geprogrammeerd.
De naam machine learning is bedacht in 1959 door Arthur Samuel. Voortgekomen uit de studie van patroonherkenning en computationele leertheorie in kunstmatige intelligentie, onderzoekt machine learning de studie en constructie van algoritmen die kunnen leren van en voorspellingen doen over gegevens. Dergelijke algoritmen volgen geen strikte statische programma-instructies maar maken data-driven voorspellingen of beslissingen, door het bouwen van een model. Machine learning wordt gebruikt in een reeks computertaken waarbij het ontwerpen en programmeren van expliciete algoritmen met goede prestaties moeilijk of niet haalbaar is. Voorbeeldtoepassingen omvatten e-mailfiltering, cybersecurity, optische tekenherkenning (OCR), het leren rangschikken en computervisie.

Caffe

Caffe is een open source deep learning framework oorspronkelijk ontwikkeld door UC Berkeley en geschreven in C ++ met een Python-interface.

Keras

Keras is een high-level neural networks API ontwikkeld in Python.

TensorFlow

TensorFlow is een open-source softwarelibrary voor dataflow-programmering voor verschillende taken en is ontwikkeld door het Google Brain-team voor intern Google-gebruik. Het is een symbolic math library en wordt ook gebruikt voor machine learning-applicaties zoals neurale netwerken.

Theano

Theano is een numerieke rekenbibliotheek voor Python. In Theano worden berekeningen uitgedrukt met behulp van een NumPy-achtige syntaxis en gecompileerd om efficiënt te worden uitgevoerd op CPU- of GPU-architecturen.

Torch

Torch is een scientific computing framework met brede ondersteuning voor algoritmen voor machine learning op GPU's.

Op zoek naar meer achtergrond informatie? Kijk dan ook eens bij opinie.