Onderwerpen
 

Robotics

Robotics is de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord.

CPS

Een cyber physical system (CPS) is een mechanisme dat wordt bestuurd of gecontroleerd door computer-gebaseerde algoritmen, nauw geïntegreerd met internet en zijn gebruikers. In cyber physical systems zijn fysieke en softwarecomponenten diep met elkaar verweven, die elk op verschillende ruimtelijke en temporele schalen opereren, die meerdere en verschillende gedragsmodaliteiten vertonen en op veel verschillende manieren met elkaar in wisselwerking staan ??en veranderen met de context. Voorbeelden van een CPS zijn smart grid, autonome automobielsystemen, medische monitoring, procesbesturingssystemen, robotica-systemen en automatische pilootelionica.

CPS omvat transdisciplinaire benaderingen, waarbij de theorie van cybernetica, mechatronica, ontwerp- en proceswetenschap wordt samengevoegd. De procesbesturing wordt vaak 'ingebedde systemen' genoemd. In ingebedde systemen neigt de nadruk meer te liggen op de computationele elementen, en minder op een intense koppeling tussen de computationele en fysieke elementen. CPS is ook vergelijkbaar met het Internet of Things (IoT), dat dezelfde basisarchitectuur deelt; desalniettemin presenteert CPS een hogere combinatie en coördinatie tussen fysieke en computationele elementen.

Robotic Process Automation

Robotic process automation (of RPA of RPAAI) is een nieuwe vorm van administratieve procesautomatiseringstechnologie gebaseerd op het begrip software robots of artificial intelligence werknemers.

Op zoek naar meer achtergrond informatie? Kijk dan ook eens bij opinie.