Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt.   Meer over Autoriteit Persoonsgegevens...

Privacy nieuws

AP kijkt naar Nederlandse autofabrikanten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) inventariseert op dit moment in hoeverre Nederlandse autofabrikanten zich aan de privacywet houden. De AP hoopt zo een beeld te krijgen van eventuele privacyschendingen bij connected cars.
Autoriteit Persoonsgegevens | 24 maart 2020 17:19

AP geeft organisaties meer tijd vanwege coronacrisis

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft overheden en bedrijven tijdens de coronacrisis ruimte om zich te concentreren op de bestrijding van corona. Zo krijgen organisaties waar nodig meer tijd om te reageren op vragen van de AP en geeft de AP initiatieven om de volksgezondheid te beschermen ruim baan. Maar de toezichthouder blijft ingrijpen waar privacy echt in gevaar is.
Autoriteit Persoonsgegevens | 20 maart 2020 15:29

Veilig thuiswerken tijdens de coronacrisis

Hoe werk je veilig thuis tijdens de coronacrisis? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft 4 tips om op een veilige manier gewoon aan het werk te blijven.
Autoriteit Persoonsgegevens | 18 maart 2020 18:31

AP beperkt bereikbaar

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus werken bijna alle medewerkers van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vanuit huis. Wij doen ons uiterste best om u ook op deze manier zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar zijn minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.
Autoriteit Persoonsgegevens | 17 maart 2020 10:58

Privacyblog Aleid Wolfsen: 'Computer says no' is niet genoeg

Als burger pluk ik dagelijks de vruchten van de moderne techniek. Zo liep ik twee weken geleden door Rome, een stad waar ik zonder technologie hopeloos zou verdwalen. Dankzij het algoritme van mijn kaartenapp vond ik toch moeiteloos de weg van het Colosseum naar het restaurant in de Via Urbana waar ik met mijn partner had afgesproken. Als organisatie heeft u misschien ook al het gemak ontdekt van algoritmes. Maar heeft u ook de keerzijde in het vizier?
Autoriteit Persoonsgegevens | 9 maart 2020 13:02

Consultatie guidelines over internationale doorgifte-instrumenten overheid

De European Data Protection Board (EDPB) heeft guidelines opgesteld over de manier waarop overheden binnen de Europese Economische Ruimte (EER) persoonsgegevens kunnen delen met overheden buiten de EER. De openbare consultatie loopt tot en met 18 mei 2020 en heeft als doel om de guidelines waar nodig aan te vullen en te verrijken om deze zo praktisch mogelijk te laten zijn.
Autoriteit Persoonsgegevens | 6 maart 2020 11:06

Boete voor tennisbond vanwege verkoop van persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt tennisbond KNLTB een boete op van 525.000 euro voor het verkopen van persoonsgegevens. De KNLTB heeft in 2018 onrechtmatig tegen betaling persoonsgegevens van een paar honderdduizend van zijn leden verstrekt aan twee sponsoren.
Autoriteit Persoonsgegevens | 3 maart 2020 09:15

AP geeft tips voor privacy bij connected cars

Moderne auto’s, maar ook motoren, scooters en fietsen, zijn vaak ‘connected’: het zijn rijdende computers, verbonden met het internet. Ze verzamelen daarbij vaak persoonsgegevens, zoals locatiegegevens en gegevens over de rijstijl. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft tips over het beschermen van de privacy bij connected cars.
Autoriteit Persoonsgegevens | 2 maart 2020 13:39

AP: ook bij faillissement moet privacy goed geregeld zijn

Wat mag een curator wel en niet met de persoonsgegevens in de boedel van een failliete onderneming? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft curatoren gewezen op de regels voor de omgang met persoonsgegevens bij faillissementen in een brief aan de Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).
Autoriteit Persoonsgegevens | 28 februari 2020 10:19

AP onderzoekt aanbieders van nieuwe online rekeningdiensten

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een onderzoek naar Nederlandse bedrijven met een PSD2-vergunning die betaalrekeninginformatie verwerken. De AP wil te weten komen of die bedrijven zich bewust zijn van de privacyrisico’s die de verwerking van rekeninggegevens met zich meebrengt en of ze voldoen aan de privacyregelgeving.
Autoriteit Persoonsgegevens | 24 februari 2020 11:51
Dit actuele overzicht wordt real-time verkregen van Autoriteit Persoonsgegevens en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor