Datalekken

Met de toename van technologie in alle aspecten van ons leven zijn ook datalekken niet meer weg te denken. Daarom is er ook iedere dag wel ergens nieuws over een datalek. Wil je meer achtergrond over deze datalekken? Dat kan met het uitgebreide overzicht van datalekken op TechVisor.
Organisatie
Categorie
Onderwerp

Hardwarebedrijf Razer lekt persoonsgegevens van mogelijk zo'n 100.000 klanten

De gelekte klantgegevens maakte deel uit van een groot stuk logbestand dat was opgeslagen in een Elasticsearch-cluster van een bedrijf dat verkeerd was geconfigureerd voor openbare toegang en is geïndexeerd door openbare zoekmachines.
Land:
Amerika
Omvang:
100.000
Details:
Persoonsgegevens als namen, adressen en telefoonnummers van klanten.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Razer | Augustus 2020

Thaise database lekt 8,3 miljard internetrecords

De ElasticSearch-database werd ontdekt tijdens het bladeren door BinaryEdge en Shodan. Deze database leek te worden beheerd door een dochteronderneming van een grote in Thailand gevestigde mobiele netwerkexploitant genaamd Advanced Info Service (AIS). Volgens Wikipedia is AIS vanaf 2016 "Thailand's grootste gsm-operator met 39,87 miljoen klanten". De database werd waarschijnlijk beheerd door AIS-dochter Advanced Wireless Network (AWN). Het bevatte een combinatie van DNS-querylogboeken en NetFlow-logboeken voor wat lijkt op AWN-klanten. Met deze gegevens is het vrij eenvoudig om een ??beeld te schetsen van wat een persoon op internet doet.
Land:
Thailand
Omvang:
8.300.000.000
Details:
Records van internetgegevens van miljoenen Thaise internetgebruikers.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| AIS | Mei 2020

EasyJet-hack raakt 9 miljoen klanten

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet geeft aan dat ze het slachtoffer is geworden van een cyberaanval waarbij de e-mailadressen en reisgegevens van ongeveer 9 miljoen van haar klanten zijn bekendgemaakt.
Land:
Engeland
Omvang:
9.000.000
Details:
E-mailadressen, creditcardgegevens en reisgegevens van klanten.
Oorzaak:
Hack
| EasyJet | Mei 2020

Qatar: Beveiligingsfout in contact tracing app legt gevoelige persoonlijke gegevens van meer dan een miljoen gebruikers bloot

Amnesty International heeft ernstige beveiligingsproblemen in de verplichte app voor het traceren van contacten in Qatar ontdekt. Dit moet dienen als een wake-up call voor overheden die COVID-19-apps uitrollen om ervoor te zorgen dat privacybescherming centraal staat in de technologie.

Een onderzoek door Amnesty's Security Lab heeft de kritieke zwakte ontdekt in de configuratie van de EHTERAZ-app voor het traceren van contacten in Qatar. Nu het beveiligingslek is opgelost, zouden cyberaanvallers toegang hebben gekregen tot zeer gevoelige persoonlijke informatie, waaronder de naam, de nationale ID, de gezondheidsstatus en locatiegegevens van meer dan een miljoen gebruikers.
Land:
Qatar
Omvang:
1.000.000
Details:
Namen, identificatienummers, locatiedata en gegevens over de gezondheid van gebruikers.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Overheid Qatar | Mei 2020

Europese Unie getroffen door groot datalek

Het datalek omvat gegevens en wachtwoorden van meer dan 200 leden van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie. De gegevens bevatten ook meer dan 15.000 gebruikers, waaronder journalisten, leden van een aantal politieke partijen en instellingen. Het omvat ook leden van verschillende instellingen van de Europese Unie, zoals Europol, Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, EUIPO, Frontex, enz.
 
Land:
Omvang:
15.000
Details:
Gebruikers.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Europese Unie | Mei 2020

Het Donorregister raakt harde schijven met 6,9 miljoen formulieren kwijt

Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maakt bekend dat twee externe harde schijven met een back-up van 6,9 miljoen donorformulieren met registraties en wijzigingen in het Donorregister in de periode 1998-2010 zijn zoekgeraakt.
Land:
Nederland
Omvang:
6.900.000
Details:
Registraties en wijzigingen in het Donorregister.
Oorzaak:
Verloren / gestolen media
| Donorregister | Maart 2020

Nederlandse Loterij reset wachtwoorden na hack accounts

De Nederlandse Loterij reset 1,5 miljoen wachtwoorden van accounts waarop het afgelopen half jaar is ingelogd. Dat is gedaan omdat sinds halverwege maart 12.000 accounts daadwerkelijk zijn gehackt.
Land:
Nederland
Omvang:
12.000
Details:
Accounts.
Oorzaak:
Hack
| Nederlandse Loterij | Maart 2020

Een medewerker van het Flevoziekenhuis raakt een USB-stick met patiëntgegevens kwijt

Een medewerker van het Flevoziekenhuis in Almere is een USB-stick kwijtgeraakt met daarop met patiëntgegevens. Op de USB-stick stonden gegevens van 4.325 patiënten die tussen 2014 en 2017 in behandeling waren bij de gipskamer van het ziekenhuis.
Land:
Nederland
Omvang:
4.325
Details:
Gegevens van patiënten.
Oorzaak:
Verloren / gestolen media
| Flevoziekenhuis | 2020

Harde schijven met patiëntgegevens gestolen uit computers van UMC Utrecht

Bij een inbraak in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) zijn harde schijven met daarop de gegevens van zevenhonderd patiënten gestolen.
Land:
Nederland
Omvang:
700
Details:
Persoonlijke gegevens van patiënten.
Oorzaak:
Verloren / gestolen media
| UMC Utrecht | 2020

WHO bevestigt lek van e-mailadressen en wachtwoorden medewerkers

De gezondheidsorganisatie WHO bevestigd dat de e-mailadressen en wachtwoorden van zo'n 450 medewerkers en duizenden anderen die zich inzetten voor de strijd tegen het coronavirus gelekt zijn. Als gevolg verschijnen duizenden WHO-e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden online.

Volgens de organisatie gaat het om oude gegevens en hebben de systemen van de organisatie daardoor geen risico gelopen.

De aanval had wel gevolgen voor een ouder systeem, dat nog gebruikt werd door personeel en partners van de organisatie. De WHO heeft maatregelen genomen en zet de getroffen systemen over naar een veiliger authenticatiesysteem.
Land:
Zwitserland
Omvang:
450
Details:
E-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden van medewerkers.
Oorzaak:
Hack
| WHO | 2020

Adobe Creative Cloud-accounts openbaar

Bijna 7,5 miljoen gebruikersrecords van Adobe Creative Cloud zijn zichtbaar voor iedereen met een webbrowser, inclusief e-mailadressen, accountgegevens en welke Adobe-producten ze gebruiken.
Land:
Amerika
Omvang:
7.500.000
Details:
Adobe Creative Cloud-accounts.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Adobe | 2019

Datalek bij Universiteit Utrecht door nog openstaand oud systeem

De Universiteit Utrecht ontdekt problemen met een online programma waarin de persoonlijke gegevens van ongeveer vierduizend promovendi zijn vastgelegd.
Land:
Nederland
Omvang:
4.000
Details:
Persoonlijke gegevens.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Universiteit Utrecht | 2019

500px accounts gestolen en verkocht op het dark web.

500px wordt slachtoffer als onderdeel van een grotere hack van in totaal 620 miljoen gestolen accounts van 16 gehackte websites die vervolgens te koop worden aangeobden op het dark web.
Land:
Canada
Omvang:
14.870.304
Details:
Online accounts.
Oorzaak:
Hack
| 500px | 2018

Volgens Air Canada zijn 20.000 gebruikers van mobiele apps getroffen door een datalek

Ongeveer 1,7 miljoen Air Canada-klanten die de webapp van de luchtvaartmaatschappij gebruiken, kregen de instructie om wachtwoorden opnieuw in te stellen nadat het bedrijf had toegegeven dat het een ernstige inbreuk op de beveiliging had geleden waarbij ten minste 20.000 van die klanten gegevens zijn gestolen.
Land:
Canada
Omvang:
20.000
Details:
Klantgegevens.
Oorzaak:
Hack
| Air Canada | 2018

Equifax schikt claims voor datalekken voor $ 380,5 miljoen.

Equifax betaalt 380,5 miljoen dollar om beschuldigingen af te kopen als gevolg van een datalek in 2017 waarbij hackers toegang kregen tot persoonlijke data van ongeveer 147 miljoen mensen.
Land:
Amerika
Omvang:
147.000.000
Details:
Namen, geboortedata en persoonsnummers.
Oorzaak:
Hack
| Equifax | 2017

21st Century Oncology meldt 2,2 miljoen hacking datalek

FBI informeerde dat 21st Century patiëntgegevens illegaal zijn verkregen door een niet-geautoriseerde derde partij die mogelijk toegang heeft gekregen tot een database. De database bevat persoonlijke informatie van sommige patiënten, waaronder hun naam, burgerservicenummers, artsen, diagnoses en behandeling, evenals verzekeringsgegevens.
Land:
Amerika
Omvang:
2.200.000
Details:
Persoonlijke informatie van patiënten.
Oorzaak:
Hack
| 21st Century Oncology | 2016

Grote hoeveelheid persoonlijke gegevens buit gemaakt bij Anthem hack

Anthem heeft bekendgemaakt dat criminele hackers hebben ingebroken in servers en records hebben gestolen die persoonlijk identificeerbare informatie bevatten.
Land:
Amerika
Omvang:
80.000.000
Details:
Persoonlijke gegevens.
Oorzaak:
Hack
| Anthem | 2015

Ancestry lekt persoonlijke informatie

Het informatiebeveiligingsteam van Ancestry ontving een bericht van een beveiligingsonderzoeker dat hij een bestand had gevonden met e-mailadressen / gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties en gebruikersnamen van een RootsWeb.com server.
Land:
Amerika
Omvang:
300.000
Details:
E-mailadressen / gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties.
Oorzaak:
Slechte beveiliging
| Ancestry | 2015

Records van Adobe-hack zijn online opgedoken na datalek

Een database met gebruikersgegevens van Adobe is online verschenen op een website die vaak wordt bezocht door cybercriminelen.
Land:
Amerika
Omvang:
152.000.000
Details:
Gebruikersgegevens.
Oorzaak:
Hack
| Adobe | 2013

Advocate Medical Group doorstaat een enorme datalek

Vier niet-versleutelde computers werden gestolen uit een administratief gebouw van Park Ridge. Deze substantiële inbreuk is op dat moment de op één na grootste HIPAA-inbreuk die ooit is gemeld aan het Department of Health and Human Services (HHS).
Land:
Amerika
Omvang:
4.000.000
Details:
Persoonlijke informatie van patiënten.
Oorzaak:
Verloren / gestolen media
| Advocate Health Care | 2013

Apple Developer site hack

Een Turkse veiligheidsonderzoeker beweert dat hij achter de "hack" zat, maar hield vol dat het zijn bedoeling was om aan te tonen dat het systeem van Apple gebruikersinformatie lekte.
Land:
Amerika
Omvang:
275.000
Details:
Informatie van gergistreerde third-party developers.
Oorzaak:
Hack
| Apple | 2013

AT&T lekt data via gestolen laptop

AT&T heeft toegegeven dat het niet is gelukt om een gestolen laptop te versleutelen, met daarop de salarissen van managers en andere personeelsgegevens. De laptop was de maand ervoor uit de auto van een werknemer gestolen en het bedrijf is nu van plan de beveiligingsprocedures voor laptops na diefstal te versterken.
Land:
Amerika
Omvang:
113.000
Details:
Salarissen van managers en andere personeelsgegevens.
Oorzaak:
Verloren / gestolen computer
| AT&T | 2008

TD Ameritrade waarschuwd klanten voor gestolen data

TD Ameritrade heeft huidige en voormalige klanten gewaarschuwd dat een computerback-up tape met hun persoonlijke gegevens verloren is gegaan. De tape bevatte informatie over de jaren 2000-2003 en omvatte zowel huidige als vroegere consumenten van de online broker.
Land:
Amerika
Omvang:
200.000
Details:
Persoonlijke informatie.
Oorzaak:
Verloren / gestolen media
| TD Ameritrade | 2005
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor