BrainCreators zorgt dat Schiphol efficiënter onderhoudsinspecties kan uitvoeren dankzij BrainMatter

Schiphol roept BrainCreators uit als winnaar dankzij pragmatische aanpak en onmiddellijke meerwaarde van het BrainMatter platform
| BrainCreators | 2 min | 06 mei 2020 11:49
Gewaardeerd
Foto: Schiphol Asset Monitoring Dashboard Mockup | Copyright: BrainCreators
BrainCreators, de innovatieve specialist op het gebied van cognitieve Artificial Intelligence (AI), kondigt vandaag aan dat het de Schiphol pointcloud innovation challenge heeft gewonnen. Voor de challenge waren zes bedrijven gevraagd om een slimme automatiseringsoplossing en use case te ontwikkelen, die de nauwkeurigheid en consistentie kan verbeteren van Schiphol’s uitgebreide asset portefeuille. De oplossing moest tevens gebruik maken van een verzameling Point Clouds, foto's, BIM- en/of GIS-modellen, die de luchthaven had aangelegd. Schiphol heeft uiteindelijk voor BrainCreators gekozen dankzij de toepasbaarheid en de onmiddellijke meerwaarde van het BrainMatter platform.

Voor de challenge heeft BrainCreators, dankzij het BrainMatter platform, binnen 7 dagen een asset monitoring oplossing op basis van AI ontwikkeld waarmee onderhoud onderhevige assets continu kunnen worden gemonitord. Hierbij werden door 10 medewerkers 1.683 images en 24.929 assets met het BrainMatter platform geannoteerd. Doordat BrainMatter de domeinkennis van de onderhoudsmedewerkers toevoegt aan het monitoring model hoeven zij geen inspectierondes meer uit te voeren, maar krijgen ze voortaan via een ticket te horen welke assets, zoals verlichting, tegelvloeren, rookdetectors en bewakingscamera’s etc., onderhoud nodig hebben. Hierdoor kan Schiphol en zijn hoofdaannemers, BAM en Heijmans, het onderhoud van assets efficiënter beheren, kosten besparen en risico’s beter in kaart brengen.

Tijdens de challenge heeft BrainCreators gedemonstreerd hoe je met BrainMatter asset inspectie kan automatiseren. Dankzij de overwinning mag BrainCreators een pilotfase starten op Schiphol voor intelligent asset monitoring. Dit gaat men realiseren met het BrainMatter platform, waarmee medewerkers zelf hun domeinkennis kunnen toevoegen aan de data van Schiphol. BrainMatter adviseert welke labels nuttig zijn en helpt om data snel en correct te annoteren, hebben de domeinexperts van Schiphol, BAM en Heijmans geen data science kennis nodig om de data te verrijken. Hierdoor kan er razendsnel een gestructureerde en goed uitgebalanceerde dataset worden ontwikkeld, waardoor het intelligent monitoring model assets steeds beter gaat herkennen en snel in productie kan worden gebracht.

“Deze overwinning onderstreept dat het BrainMatter platform razendsnel domeinkennis van medewerkers kan digitaliseren op een gebruiksvriendelijke manier en onmiddellijk meerwaarde biedt voor organisaties,” aldus Glenn Brouwer, co-founder en CRO bij BrainCreators.  “Onderhoudsmanagement is een cruciaal onderdeel van de gehele bedrijfsvoering voor alle organisaties met assets. Te weinig onderhoud kan leiden tot slechtere prestaties van de asset en tot ongewenste risico’s. Dankzij het BrainMatter platform is er nu een AI-model ontwikkeld waardoor fieldtechnici minder visuele inspecties hoeven te verrichten en efficiënter kunnen worden ingezet.”

Over BrainCreators

BrainCreators is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in cognitieve Artificial Intelligence (AI). Het bedrijf is in 2016 opgericht door drie ondernemers die elkaar kennen van de opleiding Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. Het bedrijf werkt met machine learning experts en ontwikkelaars aan het BrainMatter platform. BrainCreators wil met dit platform AI toegankelijk maken voor mensen die er voordeel van hebben in hun dagelijkse werkzaamheden. Op deze manier krijgen organisaties  toegang tot AI, zonder zelf algoritmes en modellen te hoeven ontwikkelen. 
Meer BrainCreators

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (2 ratings).
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030104826.jpg
We make IT spark!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor