UiPath neemt natural language processing-specialist Re:infer over om organisaties te helpen met het optimaliseren van hun dagelijkse interacties met klanten

Communications Mining van Re:infer stelt de softwarerobots van UiPath in staat om de context en betekenis te begrijpen

| UiPath | 3 min | 4 augustus 2022 15:47
Copyright: UiPath
UiPath, aanbieder van zakelijke automatiseringssoftware, heeft Re:infer overgenomen. Deze in Londen gevestigde aanbieder van natural language processing (NLP) oplossingen voor ongestructureerde documenten en communicatie werd in 2015 opgericht door topwetenschappers van het AI Research Lab van University College London. Re:infer maakt gebruik van machine learning om de context uit communicatieberichten te destilleren en die snel en accuraat om te zetten in praktisch inzetbare data.

“Automatisering en AI vormen een krachtige natuurlijke combinatie die bijdraagt aan de realisatie van onze visie van de fully automated enterprise”, zegt Ted Kummert, executive vice president Products & Engineering bij UiPath. “Onze klanten worden overspoeld met documenten, communicatieberichten en data die zij moeten doorgronden en efficiënt moeten verwerken. Door de NLP-technologie van Re:infer te combineren met onze Document Understanding-oplossing en AI-producten kunnen we onze door AI ondersteunde automatiseringsmogelijkheden uitbreiden en onze klanten nieuwe automatiseringskansen bieden.”

“Het automatiseren van de interpretatie van documenten en communicatiedata overbrugt de kloof tussen mensen en IT-systemen en tussen gestructureerde en ongestructureerde data. Organisaties kunnen hun initiatieven voor digitale transformatie daarmee een enorme boost geven”, zegt dr. Ed Challis, de CEO en medeoprichter van Re:infer. “We hebben de afgelopen zeven jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een innovatieve technologie die UiPath volgens ons naar een nog hoger niveau kan tillen. We vinden het geweldig dat wij toegang krijgen tot de schaalomvang van UiPath en Re:infer onder de aandacht kunnen brengen van een nieuw wereldwijd publiek. We voegen ons hiermee bij de leider op het gebied van zakelijke automatisering. Dit is een fantastische dag voor ons.”

Re:infer biedt gebruikers op maat gemaakte machine learning-modellen voor het analyseren van alle documenten en communicatiedata die tijdens een doorsnee werkdag worden gegenereerd. Dit soort data ging in het verleden verloren of bleef onopgemerkt als gevolg van beperkte verwerkingscapaciteit. De no-code-interface van Re:infer stelt zakelijke gebruikers in staat om hun eigen AI-modellen te trainen om specifiekere resultaten te verkrijgen en de flexibiliteit te vergroten. De zelflerende technologie van Re:infer verbetert de AI-modellen voortdurend om organisaties te helpen met het identificeren van bottlenecks en inefficiëntie. Dit helpt momenteel veel van ‘s werelds meest vooraanstaande bedrijven, waaronder grote banken, verzekeraars en e-commercebedrijven, met het opschalen van hun diensten, het optimaliseren van de klantervaring en het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Re:infer rekent onder meer Deutsche Bank, Hiscox Ltd. en Farfetch tot zijn klanten.

“Door UiPath en Re:infer in combinatie te gebruiken hebben we voor aanzienlijke zakelijke impact kunnen zorgen. De combinatie maakt geautomatiseerde catalogisering en het toewijzen van prioriteit aan taken en reacties op tienduizenden e-mailverzoeken per maand mogelijk”, zegt Marco Rodriguez, Head of Automation bij Hiscox Ltd. “UiPath en Re:infer helpen onze tussenpersonen aan directe geautomatiseerde reacties op hun e-mailverzoeken. We hebben onze service level agreements kunnen terugbrengen van enkele dagen tot slechts een paar uur, en beschikken nu over een bedrijfsbreed overzicht van alle processen die via e-mail verlopen.”

“Steeds meer bedrijven doen een beroep op platforms die intelligente automatiseringstechnologie en -oplossingen combineren om een einde te maken aan hardnekkige zakelijke problemen. Het benutten van de duizenden dagelijkse interacties tussen een bedrijf en zijn klanten is erg aantrekkelijk voor organisaties die de klantervaring willen verrijken, nieuwe omzetstromen willen genereren en hun operationele efficiëntie een boost willen geven”, zegt Sneha Kapoor, Senior Research Manager, Analist en Technology Advisor bij IDC Financial Insights.

De oplossingen en technologie van Re:infer zijn toegankelijk voor klanten van UiPath op basis van een besloten preview. Nadere informatie zal worden onthuld tijdens het UiPath FORWARD 5-congres in het Venetian Resort in Las Vegas van 27 t/m 29 september 2022.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over UiPath
UiPath voert het ´automatisering voorop´-tijdperk aan – door zich hard te maken voor een software-robot voor iedereen en door robots nieuwe vaardigheden bij te brengen door middel van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Door kosteloze training voor iedereen, brengt UiPath de vaardigheden benodigd voor het digitale tijdperk binnen bereik van miljoenen mensen wereldwijd, wat de productiviteit en efficiëntie van bedrijven verhoogt; de betrokkenheid van medewerkers vergroot; en de klantervaring verbetert.

UiPath´s hyperautomatiseringsplatform maakt de snelste automatisering van de digitale bedrijfsvoering mogelijk door de beste oplossing voor Robotic Process Automatisering (RPA) te combineren met alle denkbare digitale vaardigheden.
Meer over UiPath
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.