HPE GreenLake verbetert hybride-cloudervaring

Met moderne Private Cloud en nieuwe cloud services

| HPE | 6 min | 1 juli 2022 13:29
Copyright: HPE
 • Het HPE GreenLake-platform biedt een uniforme ervaring van edge tot cloud; met meer securitymogelijkheden, uitgebreidere ontwikkelaarstools en mogelijkheden voor workloads op schaal
 • HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise levert een getransformeerde en moderne private cloud-ervaring met geautomatiseerde, flexibele, schaalbare pay-as-you-go private cloud voor traditionele en cloud-native workloads
 • HPE GreenLake voegt acht nieuwe cloud services toe, waaronder back-up en recovery, block storage, compute operations management, data fabric, disaster recovery, hyperconverged infrastructure, evenals industrie-verticale cloud services voor customer engagement en betalingen
Hewlett Packard Enterprise) kondigde gisteren platformverbeteringen en nieuwe cloud services aan voor HPE GreenLake, het portfolio dat organisaties in staat stelt al hun applicaties en data te moderniseren. Dit omvat een vernieuwde moderne private cloud die een cloud-native ervaring biedt om de hybride strategie van een organisatie aan te drijven, ongeacht hun locatie. Daarnaast onthulde HPE acht nieuwe HPE GreenLake cloud services, waarmee klanten meer keuze, controle en voorspelbaarheid krijgen voor hun enterprise cloud delivery.

"Drie jaar geleden, tijdens HPE Discover, heeft HPE aangekondigd om in 2022 haar volledige portfolio as-a-service te leveren", zegt Antonio Neri, President en CEO van HPE. "Vandaag kan ik met trots zeggen dat we niet alleen die belofte hebben waargemaakt, maar dat we ook een nieuw bedrijf zijn geworden. HPE GreenLake heeft zich ontwikkeld tot de bestemming voor hybride cloud. Onze toonaangevende portfolio van cloud services stelt organisaties in staat om data-first modernisatie te stimuleren voor al hun workloads, van edge tot cloud. De vandaag onthulde innovaties bouwen verder op onze visie om de markt te voorzien van een ongeëvenaard platform om innovatie aan te moedigen en transformatie te stimuleren."

Het HPE GreenLake platform - de basis van de HPE GreenLake ervaring

Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform biedt klanten en partners een uniforme ervaring, controle en zichtbaarheid, en snelle en eenvoudige toegang tot meer dan 70 cloud services. Momenteel heeft HPE GreenLake 65.000 klanten en meer dan één exabyte aan data te beheren bij klanten over de hele wereld. Deze organisaties profiteren van één controlepaneel van waaruit ze hun hybride cloudstrategie kunnen automatiseren, organiseren en uitvoeren.

HPE blijft innoveren en investeren in het HPE GreenLake-platform. In maart 2022 kondigde HPE een nieuwe, uniforme operationele ervaring aan die een vereenvoudigde weergave en toegang biedt tot alle cloud services, inclusief mogelijkheden aan de edge. Dit omvatte convergentie van het HPE GreenLake-platform met Aruba Central; een cloud-native AI-powered netwerkbeheeroplossing, en HPE GreenLake for Aruba networking; acht nieuwe cloud services met vele use cases - inclusief bedraad, draadloos en SD-Branch.

Tijdens HPE Discover 2022 onthulde HPE aanvullende verbeteringen aan het HPE GreenLake-platform, waaronder verbeterde securitymogelijkheden, een nieuwe ontwikkelaarsportaal en -tools, en meer mogelijkheden om assets en workloads op maat te beheren.

Het HPE GreenLake platform blijft een sterke vraag van klanten genereren. In Q2 2022 rapporteerde HPE een Annualized Revenue Run-Rate (ARR) van $829 miljoen en een triple digit as-a-service ordergroei voor het derde opeenvolgende kwartaal.

HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise

De markt voor private cloud blijft groeien, als gevolg van de vele zorgen en prioriteiten van klanten, waaronder applicatieverstrengeling, controle, kosten, data gravity, data latentie, en behoefte aan voorspelbaarheid. Ondernemingen uit alle sectoren omarmen moderne private clouds als onderdeel van hun hybride, multi-cloud en digitale transformatiestrategie. Tot op heden hebben traditionele private cloud-oplossingen hun belofte echter niet waargemaakt, vanwege complexiteit, handmatige processen, gebrek aan zichtbaarheid en governance. En ook door oplossingen met beperkte mogelijkheden die niet kunnen worden geschaald naar behoefte van de onderneming.

HPE GreenLake is dé oplossing voor organisaties die pay-per-use[1] private clouds willen uitrollen, van kleinere workloads tot grote, multinationale initiatieven die duizenden applicaties en workloads omvatten.

HPE GreenLake bouwt voort op dit momentum met HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise; een nieuw aanbod die de private cloud-ervaring opnieuw vormgeeft, door een geautomatiseerde, flexibele, schaalbare en enterprise level private cloud te bieden. HPE Greenlake voor Private Cloud Enterprise is gebouwd voor zowel cloud-native als traditionele applicaties, omvat modulaire infrastructuur en software, en ondersteunt de inzet van bare metal, virtuele machines en container workloads.
 • Beheer workloads, niet de infrastructuur - HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise wordt geleverd met enterprise-grade SLA's, die de volledige levenscyclus omvatten, inclusief installatie, provisioning, firmware-updates, onderhoud, operations, hardware, growth planning en support.
 • Open platform voor zowel cloud-native als traditionele applicaties – Geschikt om zowel traditionele als cloud-native applicaties snel en eenvoudig te draaien, zonder de kosten, risico's of moeite van het verplaatsen en herformuleren van data.
 • Gebouwd voor DevOps en automatisering - HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is ontworpen voor het moderne DevOps-model en kan programmatisch worden geleverd, geconfigureerd en geschaald. Het kan worden geïntegreerd in de bestaande applicaties, configuraties, toolchains, images en netwerken van een organisatie.
 • Maak gebruik van de HPE GreenLake Marketplace - Toegang tot meer dan 80 ISV's - en dit aantal groeit. De HPE GreenLake Marketplace is een ecosysteem van ISV's, serviceproviders en colocatie partners, dat klanten en partners in staat stelt om met gemak software te implementeren in hun private clouds, allemaal vooraf getest en gekwalificeerd voor het HPE GreenLake platform.
 • Kostenbeheersing en transparantie - Klanten zien precies wat ze verbruiken en uitgeven dankzij verbruiksanalyses. Ze kunnen de kosten bekijken en optimaliseren per servicetype, locatie of business unit en geaggregeerd gebruik krijgen voor hun gehele private cloud-implementatie.

Data, storage en computing cloud services van HPE GreenLake

Vandaag onthulde HPE ook meerdere cloud services die zijn ontworpen om organisaties te helpen bij data-first modernisering:
 • HPE GreenLake for Data Fabric - is een managed service die een analytic-ready data fabric bevat voor hybride omgevingen. De dienst verhoogt de productiviteit met een enkele data store voor bedrijfsbrede toegang tot data.
 • HPE GreenLake voor HCI (Hyperconverged Infrastructure)
 • Levert cloud operations met een op SaaS-gebaseerde interface om virtuele machines (VM's) en infrastructuurbeheer in een hybride cloudomgeving te vereenvoudigen.
 • HPE GreenLake for Disaster Recovery - Brengt een recovery-ervaring in één eenvoudig platform met onbeperkte schaalbaarheid. Met HPE GreenLake for Disaster Recovery kunnen klanten binnen enkele minuten terug naar een situatie van seconden voor de verstoring. Of er nu sprake is van ransomware, stroomuitval of natuurrampen, activiteiten kunnen met gemak worden hervat met toonaangevende recovery point objectives (RPO's) en recovery time objectives (RTO's)[2].
 • HPE Backup and Recovery Service- Levert een efficiënte[3] back-up oplossing voor Amazon Web Services(AWS), specifiek voor Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) en Amazon Elastic Block Storage (EBS)-volumes. Met deze oplossing kunnen klanten hun VM's in drie eenvoudige stappen en in minder dan vijf minuten beschermen, waardoor de complexiteit wegvalt van het beheer en de bediening van back-uphardware, -software en -cloudinfrastructuur-implementatie.
 • HPE GreenLake for Block Storage - de eerste block storage as-a-service in de branche die 100% databeschikbaarheid biedt[4] gebouwd op een cloud operationeel model. Dit nieuwe aanbod omvat general-purpose service tiers waar klanten gebruik kunnen maken van een kosten geoptimaliseerde storage service voor general-purpose workloads.
 • HPE GreenLake for Compute Ops Management - HPE bouwt voort op haar erfgoed en leiderschap in de server markt met HPE GreenLake for Compute Ops Management, om een cloud ervaring te bieden die compute lifecycle management vereenvoudigt en automatiseert.

HPE GreenLake biedt nieuwe industrie-oplossingen

HPE GreenLake bouwt ook verder aan een catalogus van cloud services voor specifieke industrie-verticals, gebaseerd op partnerschappen en integraties met domeinspecifieke ISV's.
 • HPE GreenLake voor betalingen - Levert een end-to-end, pay-per-use betalingsservice van HPE GreenLake. Dit veilige, low-risk en cloud-centric betaalplatform stelt klanten in staat hun betaalomgeving te moderniseren om snel te innoveren en te helpen om compliant te blijven met de laatste regelgeving. Deze oplossing, die volledig wordt beheerd door industrie-experts van HPE GreenLake, combineert de betalingservaring van Lusis TANGO en de bewezen, gedistribueerde transactieverwerking van HPE Nonstop voor betalingen.
 • HPE GreenLake met FIS Ethos - Een real-time customer data platform dat intelligente engagement analytics levert, via technologie van FIS, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor financiële instellingen en bedrijven van elke omvang. Om de digitale betrokkenheid van klanten on demand te verbeteren, hebben bedrijven real-time toegang nodig tot data die zich op meerdere locaties bevinden, en de tools om deze te begrijpen. De inzichten van de HPE GreenLake met FIS Ethos service zullen bedrijven in staat stellen gepersonaliseerde data-gedreven klantbetrokkenheid te leveren die klantloyaliteit en algehele winstgevendheid kan verhogen.
 1. Reservecapaciteit kan van toepassing zijn;
 2. Almost Two-thirds of Organizations Have Responded to a Cyberattack with a Disaster Recovery Solution in the Last 12 Months, According to New Research, May 12, 2022;
 3. Gebaseerd op interne HPE-tests waarbij HPE Backup and Recovery Service werd vergeleken met drie andere concurrerende VMware-back-upoplossingen, uitgevoerd in maart en april 2022;
 4. HPE Data Management Maturity onderzoek, november 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.