Shopify Editions: nieuw e-commercemodel (C2C), Google inventory, introductie Twitter shopping en tokengated commerce

Meer dan 100 nieuwe updates tijdens 1e keer Shopify Editions en introductie Connect-to-Consumer-model

| Shopify | 4 min | 23 juni 2022 10:10
Copyright: Shopify
Shopify presenteert een nieuwe visie op de toekomst van e-commerce en introduceert een uitgebreid pakket met platformupdates voor Nederlandse en internationale merchants. Dit is onderdeel van Shopify Editions: het nieuwe tweejaarlijkse productmoment.

D2C is passé, C2C doet haar intrede

Als opvolger van direct-to-consumer (D2C), laat Shopify zien hoe het merken meeneemt naar een nieuw e-commerce tijdperk: Connect to Consumer (C2C). C2C is een geheel nieuwe fase in de e-commerce waar overal mogelijkheden zijn om te verbinden met klanten. Waar D2C merchants een rechtstreekse verbinding met de consument gaf, geeft C2C merchants oneindige mogelijkheden.

In het nieuwe C2C-tijdperk is personalisatie van groot belang. Het geeft bedrijven de volledige controle om nieuwe ervaringen te creëren op elk mogelijk contactmoment met hun consumenten. Dit helpt hen om ervoor te zorgen dat klanten terug blijven komen. C2C draait niet langer alleen om de transactie, maar gaat om de connectie maken met de klant. C2C zal het ondernemerschap en de manier van bouwen bij Shopify voor de komende jaren gaan vormgeven.

Mel van Lieshout, Country Manager Benelux bij Shopify: “Shopify zet in op C2C als hét volgende tijdperk in e-commerce, een tijdperk dat verdergaat dan traditionele e-commerce en de offline winkelstraat. We betreden een periode waarin ieder bedrijf dat zich sterk inzet voor het creëren van een community rond hun merk succes zal hebben.”

Tokengated Commerce koppelt crypto wallets aan retailers

In het nieuwe e-commerce tijdperk is niet het verkopen van NFT’s het meest interessant, maar juist het activeren ervan. Om dit te faciliteren introduceert Shopify Tokengated Commerce.

Shopify-merchants hebben door de jaren heen geweldige communities opgebouwd. Met behulp van Tokengated Commerce ontstaat er een compleet nieuwe manier om die connecties te verdiepen en echte fans en VIP’s te belonen. Dit kan door NFT-houders exclusieve toegang te geven tot producten, extraatjes en ervaringen. Consumenten hoeven alleen hun crypto-portemonnee te koppelen aan een Shopify winkel en kunnen zo hun NFT’s gebruiken om speciale ervaringen te ontgrendelen. Bovendien kunnen de Shopify Tokengated Commerce-ervaringen overal geactiveerd worden, van online tot mobiel en fysieke retail via POS. Tokengated Commerce kan ook een multiplayer- en samenwerkingsfunctie vervullen. De NFT van het ene merk kan de winkel van een ander merk ontgrendelen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om een samenwerking aan te gaan.

Shopify werkt samen met Google om consumenten lokaal te laten winkelen

Iedere maand zoeken consumenten miljarden keren naar bedrijven in de buurt. Om hen te helpen bij het vinden en kopen van producten gaat Shopify de samenwerking aan met Google. Met de lancering van local inventory sync op Google kunnen Shopify-merchants klanten in de buurt automatisch laten weten wanneer een product in de winkel beschikbaar is. Hierdoor is het gemakkelijker dan ooit om lokaal te winkelen en zo lokale ondernemers te ondersteunen. Google local inventory sync is wereldwijd beschikbaar voor retailers.

De lancering van B2B op Shopify, Twitter Shopping en Tap to Pay op iPhone

Daarnaast lanceert Shopify een aantal vernieuwende producten om merchants te helpen nieuwe klanten te vinden, hun markt te vergroten, conversies om te zetten en offline commerce verrassend eenvoudig te maken.
  • Shopify introduceert B2B op Shopify om grote kansen op de markt voor zelfstandige ondernemers te benutten. B2B op Shopify biedt merchants een vergelijkbare online winkelervaring zoals zij die ook gebruiken voor de verkoop aan consumenten. De nieuwe functie is aangepast met tools die het makkelijker maken om via de groothandel of in bulk rechtstreeks bij Shopify-merchants in te kopen. De nieuwe functie is beschikbaar voor Shopify Plus merchants via de Shopify admin - dezelfde backoffice die ze gebruiken om hun DTC winkel te beheren.
  • Shopify is het eerste e-commerce platform dat samenwerkt met Twitter om Twitter Shopping* te lanceren zodat merchants consumenten direct vanuit hun Twitterprofiel kunnen bereiken.
  • Shopify is één van de eerste e-commerce platforms die Tap to Pay* op iPhone in de VS lanceert, waardoor merchants gemakkelijk betalingen op markten, braderieën of pop-ups kunnen accepteren via een iPhone.

"Bij Shopify geloven we in het oneindige spel. Dat betekent dat we voortdurend de grenzen verleggen van wat mogelijk is voor ondernemers”, zegt Tobi Lütke, oprichter & CEO van Shopify. “We werken hard aan het oplossen van de complexe uitdagingen waar webwinkels vandaag de dag mee te maken hebben, terwijl we geheel nieuwe manieren bedenken waarop ze hun bedrijf kunnen laten groeien. Tijdens Shopify Editions delen we onze belangrijkste ideeën en nieuwste innovaties op het gebied van e-commerce, zodat zij die ambitieus genoeg zijn voor het ondernemerschap, sneller dan ooit kunnen starten en schalen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.