Trend Micro introduceert nieuwe cybersecurity-oplossing voor de automotive-industrie

Grote marktvraag drijft beveiligingsoplossingen voor ’connected cars’

| Trend Micro | 3 min | 23 juni 2022 10:05
Copyright: Trend Micro
Auto’s die verbonden zijn met internet en/of elkaar zijn in toenemende mate een interessante ‘doelgroep voor cybercriminelen. Volgens recente voorspellingen rijden er in 2025 wereldwijd al meer dan 400 miljoen van deze zogenoemde ‘connected cars’ op de weg. Om in te spelen op deze snelgroeiende markt presenteert Trend Micro, leider in cybersecurity, VicOne, beveiliging die speciaal is ontwikkeld voor elektrische voertuigen en connected cars.

“Bij Trend Micro denken we na over de toekomst van de verbonden wereld. Wij richten ons daarbij op het ontdekken van nieuwe bedrijfsmodellen die passen in de nieuwe supply chain”, zegt Eva Chen, CEO en co-founder van Trend Micro. “Met VicOne anticiperen we op een dringende behoefte van Original Equipment Manufacturers (OEM's) aan verbeterde cybersecurity voor de automotive industrie. VicOne is gebouwd met de nieuwste Trend Micro-innovaties en zal van grote waarde zijn voor de branche.”

Elektrische voertuigen staan in toenemende mate bloot aan cybercriminelen. OEM's en leveranciers moeten uitgebreide cybersecurity-oplossingen in hun ecosysteem integreren om te kunnen voldoen aan nieuwe reguleringen vanuit de UN: WP.29 (UN - R155).
VicOne biedt een end-to-end beveiligingsoplossing voor het automotive-ecosysteem, waaronder security-by-design, risicobeheer en detectie en response. De gezamenlijke kracht van een SOC voor voertuigen, security over-the-air, in-vehicle beveiliging, pentests-as-a-service en uitgebreid beheer van kwetsbaarheden, zal analisten helpen meer te zien en sneller te reageren op incidenten.

Security Operations Centers (SOC's) voor voertuigen zijn een noodzakelijke stap om te kunnen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving door detectie en response te bieden voor software-gedefinieerde voertuigen. VicOne’s SOC integreert Microsoft Azure IoT-services om telemetrie-gegevens en andere belangrijke beveiligingsinformatie te verzamelen en gebruikt Azure’s dataservices om dreigingen en inbraken te analyseren.

“Cybersecurity is een integraal onderdeel van het ecosysteem van een verbonden voertuig. Microsoft biedt een uitgebreid en open platform met een zero trust mindset”, zegt Soren Lau, General Manager of Asia en EMEA, IoT Partner Solutions bij Microsoft. “We kijken uit naar onze samenwerking met Trend Micro en VicOne om end-to-end-beveiligingsoplossingen te creëren voor telematics en EV’s via Microsoft Cloud en AI features van Azure’s IoT services.”

Als onderdeel VicOne gaat Trend Micro een strategisch partnership aan met MIH Consortium, een open EV platformalliantie geleid door Foxconn, en is het recent lid geworden van het Scalable Open Architecture for Embedded Edge (SOAFEE) initiatief, wat als doel heeft een cloud-native architectuur te bieden voor de ontwikkeling van software-gedefinieerde voertuigen. Deze samenwerkingen verankeren Trend Micro’s positie in het hart van de automotive supply chain.

“Het software-gedefinieerde voertuig is de toekomst van de wereldwijde automotive industrie en een drijvende kracht achter het versnellen van de ontwikkeling van technologische innovaties”, zegt Dipti Vachani, SVP en GM, Automotive en IoT Line of Business, Arm. “VicOne brengt met zijn lidmaatschap van SOAFEE belangrijke expertise met zich mee. Daarmee helpt het een veiligere toekomst te waarborgen voor de automotive industrie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.