De oplossing voor klanten die niet op tijd betalen

Factoring zal jouw bedrijf beter laten lopen en veel moeite uit handen nemen

| FreelanceFactoring | 3 min | 27 juni 2022 9:30
Als ondernemer heb je te maken met veel klanten. Voor deze klanten voer je opdrachten uit, waar jij voor betaald wordt. Veel van deze klanten betalen op tijd. Echter kan het ook zijn dat de klanten de factuur over het hoofd zien of volledig verzuimen om te betalen. In dit geval heb je niet alleen veel extra tijd nodig om te regelen dat je toch geld ontvangt, maar ook mis je na verloop van tijd veel geld. Je kunt dan gebruik maken van factoring.

Het verbeteren van een cashflow met factoring

Bij factoring draait het allemaal om het verkrijgen van een betere cashflow. Hiermee zorg je dat je altijd een vangnet hebt en het geld toch ontvangt voor het uitvoeren van jouw diensten. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn waarom je niet kunt wachten op een bepaalde betaaltermijn. Dankzij factoring kun je jouw debiteuren financieren en krijg je het geld eerder binnen. Je kunt dan het onderscheid maken tussen traditionele en Amerikaanse factoring. Eerstgenoemde is voornamelijk bij grotere bedrijven terug te vinden. Als zzp’er richt je je daarom meestal op American factoring. Dit is namelijk een snelle en flexibele vorm, waar je veel voordeel van kunt hebben en je jouw zelfstandig ondernemerschap aanzienlijk kunt verbeteren.

De administratie deels uit handen geven

Bij factoring neemt een extern bedrijf de afhandeling van de facturen voor jou over. Dit zorgt ervoor dat je sneller het kapitaal in handen hebt, terwijl de opdrachtgevers en andere klanten jou nog niet uitbetaald hebben. De verstuurde facturen zullen hierdoor vrijwel direct uitbetaald worden, waardoor er meer geld vrijkomt voor het investeren in jouw bedrijf. Over het algemeen heb je het geld al binnen 24 uur op je rekening. Zo kun je als ondernemer toch verder met jouw bedrijf, zonder dat je lang op het geld hoeft te wachten en in financiële problemen komt. Jij kunt met factoring voor zzp'ers jouw debiteurenbeheer gewoon in handen houden, maar hoeft niet meer te zeuren om uitbetaling en kunt je richten op je werkzaamheden.

Veel tijd besparen met factoring voor zzp'ers

Als je factoring voor zzp'ers inzet, ben je minder tijd kwijt aan het versturen van herinneringen en aanmaningen. Een extern bedrijf zal dit voor jou realiseren en daarbij ook de juridische kant meenemen in de werkzaamheden. Het kan de klantrelatie aanzienlijk verbeteren als je niet meer voortdurend hoeft te vragen wanneer de uitbetaling plaatsvindt. Geen vervelende gesprekken meer en je kunt je volledig richten op het leveren van jouw producten en diensten. Daarbij kun je de inkoop van jouw bedrijf direct regelen en kan de cashflow van jouw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Factoring zal jouw bedrijf dus beter laten lopen en veel moeite uit handen nemen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Fintech
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.