Eaton breidt samenwerking met Microsoft uit met grid-interactieve UPS technologie

Samenwerking om de energietransitie en de duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te ondersteunen

| Eaton | 2 min | 16 juni 2022 8:34
Copyright: Eaton
Powermanagementbedrijf Eaton heeft vandaag aangekondigd dat het haar samenwerking met Microsoft gaat uitbreiden om de toepassing van de EnergyAware UPS (uninterruptible power system) te versnellen in de belangrijkste marktsegmenten. Deze uitbreiding maakt deel uit van een nieuwe strategische overeenkomst tussen Eaton en Microsoft om de aandacht te vergroten op de belangrijkste ontwikkelingen in de industrie, zoals digitale transformatie, duurzaamheid en de energietransitie.

Een belangrijk onderdeel van deze strategische overeenkomst is de integratie van Eatons EnergyAware UPS technologie in projecten van Microsoft. De voornaamste functie van een UPS is backup stroombeveiliging voorzien in bedrijfskritische toepassingen en faciliteiten en deze te beveiligen tegen stroomstoringen of mogelijke problemen gerelateerd aan stroomkwaliteit. Dankzij een jarenlange samenwerking hebben Eaton en Microsoft verschillende digitale mogelijkheden aan de UPS toegevoegd, waardoor deze ook kan worden gebruikt als distributiebron (DER) om energienetten met veel hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen.

Zo wordt een nieuwe generatie van ‘grid-interactive’ datacenters mogelijk, waaronder die van Microsoft, om energienetbeheerders te ondersteunen bij hun dienstverlening van kritieke flexibiliteit. Flexibiliteit aan het energienet verkopen is een unieke kans voor datacenters om een verdienmodel te koppelen aan geïnstalleerde energiebronnen, bijvoorbeeld door energieopslag en teruglevering aan het net. De behoefte hieraan van netbeheerders groeit namelijk steeds meer naarmate de opwekking uit hernieuwbare bronnen toeneemt en het energienet afstand neemt van energieopwekking met fossiele brandstoffen.

Craig McDonnell, senior vicepresident en general manager van de divisie Energietransitie en Digital bij Eaton, legt het belang hiervan uit: “Grid-interactive UPS bevordert de CO₂-reductie op het energienet, waardoor het duurzaamheidsvoordeel verder gaat dan slechts het datacenter. Dit verandert het landschap radicaal op het gebied van energiebeheer binnen het totale milieuprofiel van datacenters.”

“Een grid-interactive datacenter is een datacenter waarvan het elektrische systeem niet alleen IT-gegevens van klanten en toepassingen beschermt, maar ook waardevolle elektrische diensten teruglevert aan het energienet. Deze extra mogelijkheden zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen om het energienet te ondersteunen in het managen van hoge volumes variabele en duurzame energie” zegt Sean James, Director Datacenter Research, Microsoft.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Eaton
Eatons Electrical Sector (NYSE:ETN) is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton helpt met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten.
Meer over Eaton
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.