Supermicro kondigt nieuwe systemen aan die Intel's Arctic Sound-M en Intel Habana Labs Gaudi 2 ondersteunen

Ideaal voor Cloud gaming, media delivery, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) workloads

| Supermicro | 3 min | 16 mei 2022 15:22
Gewaardeerd
Afbeelding: De Supermicro Gaudi 2 Server 820GH-TNR2 | Copyright: Supermicro
Super Micro Computer, Inc., een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt vandaag twee nieuwe systemen aan die Intel's Arctic Sound-M en Intel Habana Labs Gaudi®2 ondersteunen. Dankzij de systemen kunnen klanten de nieuwste acceleratietechnologie van Intel en Intel Habana inzetten, die ideaal zijn voor Cloud gaming, media delivery, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) workloads.

“Supermicro blijft nauw samenwerken met Intel en Habana Labs om een reeks serveroplossingen te leveren die Arctic Sound-M en Gaudi2 ondersteunen. Hierdoor kunnen wij oplossingen leveren voor organisaties die efficiënte media delivery en AI-training nodig hebben,” aldus Charles Liang, president en CEO. “We blijven samenwerken met toonaangevende technologieleveranciers om totaaloplossingen te leveren voor complexe workloads en tegelijkertijd de systeemprestaties verbeteren.”

Supermicro kan dankzij haar Building Block Solutions aanpak snel nieuwe technologieën op de markt brengen. Dankzij de methodologie kunnen nieuwe GPU's en versnellingstechnologie eenvoudig in bestaande ontwerpen worden geplaatst of, indien nodig, snel een bestaand ontwerp aanpassen wanneer dat nodig is voor beter presterende componenten.

“Supermicro helpt bij het leveren van geavanceerde AI- en mediaverwerking met systemen die gebruikmaken van onze nieuwste Gaudi2- en Arctic Sound-M-accelerators',” aldus Sandra Rivera, executive vice president en general manager van de Datacenter en AI Group bij Intel. “Supermicro's Gaudi AI Training Server zal deep learning training versnellen.”

Arctic Sound-M

Supermicro systemen met Arctic Sound-M GPU's voldoen aan de hoge eisen op het gebied van Cloudgaming, media transcoding en -streaming, virtuele desktopinfrastructuur (VDI), simulatie en visualisatie, machine learning en contentcreatie. Met de eerste hardware AV-1-encoder in de branche en open source media softwarestack, verbetert de Intel Arctic Sound-M de prestaties aanzienlijk in vergelijking met softwarematige video transcoding en -delivery oplossingen. Bovendien bevat het systeem versnellingsfuncties voor VDI-omgevingen.

De Intel Arctic Sound-M GPU's zullen in eerste instantie beschikbaar zijn in het 2U 2 Node single processor Intel-systeem met 3 GPU's per node, het 4U 10xGPU-systeem en de CloudDC-server, met aanvullende systemen die later dit jaar worden aangekondigd. De nieuwe Supermicro AI-trainingsservers bevatten dubbele Intel 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren en acht Habana Gaudi2-accelerators voor hoogwaardige AI-trainingsomgevingen.

Habana Labs Gaudi2

De Habana Labs Gaudi2 blinkt uit als het gaat om workloads in diverse toepassingen waaronder: vision-toepassingen zoals beeldclassificatie, objectdetectie en Natural Language Processing (NLP) modellen. De nieuwe AI Training-server zal de eerste commerciële implementatie zijn met de nieuwe Habana Gaudi2 (HL-225) in een 8U-chassis. Deze server versnelt AI-training naar nieuwe prestatieniveaus in combinatie met dubbele 3e generatie Intel Xeon schaalbare processors en tot 8 TB DRAM. Met 24 hot-swappable drive bays die voldoende lokale high-performance opslag ondersteunen, bevinden zich aanzienlijke hoeveelheden IO in de server. Daarnaast is de Gaudi2-accelerator leverbaar met luchtkoeling (HL-225). Met de Habana Gaudi2 is schalen eenvoudig en ongecompliceerd. Dankzij ROCE kan elke Habana Gaudi2-accelerator met 700 GB/s communiceren met de andere Gaudi2-accelerators. Bovendien bevat elke server 6 x QSFP-DD poorten om eenvoudig op te schalen, zodat er grotere modellen en datasets verwerkt kunnen worden.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Supermicro
Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), de toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige, zeer efficiënte servertechnologie, is wereldwijd een toonaangevende leverancier van geavanceerde server Building Block Solutions® voor Enterprise Data Center, Cloud Computing, Kunstmatige intelligentie en Edge Computing Systems. Supermicro zet zich in voor de bescherming van het milieu door middel van zijn "We Keep IT Green®"-initiatief en biedt klanten de meest energiezuinige, milieuvriendelijke oplossingen op de markt.
Supermicro, Server Building Block Solutions en We Keep IT Green zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van Super Micro Computer, Inc. AMD, het AMD Arrow-logo, EPYC en combinaties zijn daarom handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc. Alle andere merken, namen en handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren ervan.
Meer over Supermicro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.