Matrix42 ontwikkelt best practises voor werken op afstand

| Matrix42 | 2 min | 19 maart 2020 18:16
Gewaardeerd
Matrix42, specialist in digital workspace management, voerde op 13 maart van dit jaar een bedrijfscontinuïteitsplan (‘corona stress test’) uit, waarbij alle, meer dan 400 medewerkers op afstand werkten op verschillende bedrijfslocaties. Uit de test kwam naar voren dat Matrix42 99,9 procent bedrijfscontinuïteit kan garanderen – zelfs als alle medewerkers op afstand werken.

Alle medewerkers werken sinds 16 maart op een productieve en veilige manier vanuit huis. Als er een ernstige storing optreedt, kan deze binnen maximaal 30 minuten worden verholpen. De IT-afdeling zorgt ervoor dat de dagelijkse gang van zaken niet wordt verstoord – of de medewerkers nu werken met een bedrijfsapparaat of een privé-apparaat.

Oliver Bendig, CEO van Matrix42: "De crisis rond COVID-19 is een stresstest voor digitalisering over de hele wereld. Deze crisis heeft onze kijk op digitale werken veranderd: werk is geen plek meer, maar iets dat je doet. Investeren in de digitale werkplek is belangrijker dan ooit, omdat medewerkers flexibel en veilig thuis moeten kunnen werken. Zo kan elke organisatie een rol spelen bij het indammen van de verspreiding van COVID-19.”

Iets dat op het eerste gezicht zo eenvoudig lijkt, kan in de praktijk leiden tot problemen. Welk bedrijf – met uitzondering van start-ups – is immers al 100 procent voorbereid op werken op afstand? Sommige zaken moeten worden gecontroleerd: is de infrastructuur voldoende beveiligd tegen cyberaanvallen? Hebben alle medewerkers mobiele apparaten waarop ze hun werk kunnen doen? En kunnen deze apparaten vanaf elke locatie worden beheerd? Oliver Bendig: “Het meest kritische onderdeel van IT tijdens deze pandemie is de digitale werkplek. Het is de taak van de IT-afdeling om de juiste balans te vinden tussen productiviteit en beveiliging voor iedereen.”

Matrix42 heeft een duidelijk zespuntenplan opgesteld dat ingaat op het effectief kunnen werken tijdens een pandemie:

1. Creëer transparantie binnen de infrastructuur
Dit gaat voornamelijk over vragen als: Hebben wij als organisatie voldoende apparaten waarop (alle) medewerkers vanuit huis kunnen werken? En hoe maken medewerkers verbinding met het netwerk? Bandbreedte, beschikbaarheid van telefoons, voldoende servercapaciteit en geschikte hardware zijn cruciaal voor de productiviteit van een organisatie.

2. Organisatorische voorbereiding
Zorg dat samenwerkingstools zoals Yammer en Teams beschikbaar zijn. Zo kunnen collega's elkaar helpen als ze tegen problemen aanlopen, waardoor ze support medewerkers niet lastig hoeven te vallen. Een ander belangrijk punt is het migreren van het telefoonsysteem – in het beste geval naar de cloud. Hierdoor kunnen telefoontjes worden doorgezet naar werkstations thuis.

3. Onderzoek bedrijfskritische applicaties
Analyseer welke bedrijfsapplicaties ter beschikking moeten worden gesteld zodat alle medewerkers productief kunnen blijven werken. Heeft de accountant bijvoorbeeld ook thuis toegang tot SAP?

4. Veiligheid
De kans op aanvallen wordt groter zodra medewerkers op afstand gaan werken, onder andere doordat sommige werknemers waarschijnlijk (moeten) werken op hun privé-apparaten. In een ideale situatie zijn virtuele desktops zo ingericht dat alle apparaten relatief eenvoudig en automatisch kunnen worden beveiligd.

5. Problemen oplossen
Enterprise service management-oplossingen zijn nuttig wanneer werknemers die vanuit huis werken toegang moeten hebben tot een efficiënte Servicedesk. Een vraag waar over nagedacht moet zijn is: wat doet een organisatie wanneer er zich een incident voordoet omdat werknemers op privé-apparaten werken? Een pragmatische aanpak waarbij productiviteit van medewerkers centraal staat, is van belang.

6. Toezicht houden
We raden aan om de problemen en de productiviteit van thuiswerkende medewerkers continu te volgen en rapporteren. Op basis hiervan kunnen vooraf besproken maatregelen worden genomen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Over Matrix42

Matrix42 helpt organisaties bij het digitaliseren en beveiligen van de werkomgeving van hun werknemers. De software voor digital workspace experience beheert apparaten, applicaties, processen en services op een eenvoudige, veilige en compliant manier. De innovatieve software ondersteunt de naadloze integratie van fysieke, virtuele, mobiele en cloud-based workspace-omgevingen in bestaande infrastructuren. Het bedrijf distribueert en implementeert software-oplossingen samen met regionale en wereldwijde partners.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor