Coronavirus verandert het spel voor thuiswerken

Verminder cyber-risico’s met deze veilig thuiswerken-checklist
| Kaspersky | 1 min | 13 maart 2020 12:44
Foto: Coronavirus verandert het spel voor thuiswerken | Copyright: Kaspersky
Mark Rutte laat gister in een persconferentie de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus weten. Er wordt aangeraden zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Voor de gezondheid een goed idee, maar wat is de impact op het bedrijfsleven? 
 
Nu overheden over de hele wereld reageren op de verspreiding van het Coronavirus, zien we ongekende aantallen mensen die op afstand verbinding maken met bedrijfsnetwerken. De toch al gespannen IT- en beveiligingsinfrastructuur staat hiermee extra onder druk. Veel organisaties zijn niet voorbereid op het massaal thuiswerken van hun werknemers en proberen de uitdagingen in real time te begrijpen, onder uitzonderlijke omstandigheden.   
 
Als een apparaat eenmaal buiten de netwerkinfrastructuur van een organisatie wordt gebracht en op nieuwe netwerken en WIFI wordt aangesloten, worden de risico's groter. Er is een aantal eenvoudige stappen die organisaties kunnen nemen om de cyber-risico's die gepaard gaan met de connectiviteit op afstand, te verminderen. Kaspersky adviseert het volgende:
  • Zorg voor een VPN voor het personeel om veilig verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. 
  • Alle zakelijke apparaten - inclusief mobiele telefoons en laptops – dienen te worden beschermd met passende beveiligingssoftware, ook mobiele apparaten (bv. om gegevens te kunnen wissen van apparaten die als verloren of gestolen zijn gemeld, om persoonlijke en werkgegevens te scheiden en om te beperken welke apps kunnen worden geïnstalleerd). 
  • Implementeer altijd de nieuwste updates voor besturingssystemen en apps van de toegangsrechten van mensen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten. 
  • Beperk de toegangsrechten van mensen die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten. 
Zorg ervoor dat het personeel zich bewust is van de gevaren van het reageren op ongevraagde berichten.

Lees hier meer over veilig vanuit huiswerken. Op 18 maart staat een webinar gepland over het veilig op afstand werken. Registreren en deelnemen aan de discussie kan via BrightTalk.

Over Kaspersky

Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor