WiFi 6E wat kan je ermee?

Met de vele verbonden apparaten op het thuisnetwerk, komt de nieuwste WiFi standaard, WiFi 6E, goed van pas

| NETGEAR | 2 min | 14 januari 2022 17:10
Copyright: NETGEAR
Het afgelopen jaar heeft het thuisnetwerk tot het uiterste gedreven. We zijn met zijn allen thuis gaan werken. Ook werd virtueel vergaderen de nieuwe norm, zelfs met vrienden en familie. Er werd volop films en series gestreamd, online gegamed, virtueel gesport en online geshopt. Vooruitkijkend op de toekomst, alle virtuele activiteiten die we ondernemen en de vele verbonden apparaten op het thuisnetwerk, komt de nieuwste WiFi standaard, WiFi 6E, goed van pas.

De nieuwste WiFi-frequentie

Het gebruik van de 6GHz frequentie wordt in het eerste kwartaal van dit jaar mogelijk in Nederland. Deze nieuwe WiFi frequentie is een toevoeging op de huidige 2,4GHz en 5GHz frequenties. Het verschil tussen de WiFi 6E frequentie en de oudere frequenties zit in de belasting van de frequentie. Op de 6GHz frequentie zijn nog geen apparaten aangesloten, waardoor er hogere snelheden worden behaald. Dit is een ideale toevoeging op de bestaande 2,4GHz en 5GHz, omdat de nieuwe generatie apparaten en toepassingen die hoge snelheden vereisen.

Meer bandbreedte

Er komen steeds meer nieuwe apparaten op de markt die veel bandbreedte vragen, zoals 8K-televisies en VR-brillen. Een bandbreedte van 5GHz kan de dit soort apparaten niet tegelijk aan, waardoor er vertraging ontstaat. De introductie van de 6GHz band biedt meer mogelijkheden. Zo kun je apparaten die veel bandbreedte vragen op deze frequentie aansluiten, en de 2,4GHz en 5Ghz banden vrijer houden voor nieuwe als oude apparaten die verbonden zijn met je WiFi-netwerk. Hierdoor zijn al je apparaten op de verschillende banden voorzien van snel internet.

Stabiele WiFi verbinding

Het grootste voordeel van WiFi 6E is de snelheid en stabiliteit. Je kan nu meer apparaten aansluiten en alle apparaten een stabiele verbinding bieden, doordat er extra kanalen gebruikt kunnen worden om het netwerk te ontlasten. Zo kun je de nieuwe apparaten die veel vermogen vragen aansluiten op de 6GHz band. Apparaten zoals je smartphone en smart TV kunnen op de 5GHz band worden aangesloten. En je IOT-apparaten op de 2,4GHz band. Ideaal als je meerdere Smart Home producten in huis hebt, want deze maken dan allemaal gebruik van hun eigen netwerk.

Zo stream je dus altijd je favoriete series en speel je 4K- of 8K-video’s af zonder onderbrekingen en heb je nooit last van haperende Zoom-calls, wat erg prettig is als je thuis aan het werk bent. Ontwikkelingen in de toekomst gaan alleen maar meer vragen van onze WiFi-routers. Denk aan online gaming en de “Metaverse”. De wereld waarin ons echte leven samenkomt met virtual reality. Hierdoor woon je straks een evenement in de Metaverse bij, of overleg je met collega’s in het online kantoor. Des te meer reden om altijd een naadloze WiFi-verbinding te hebben.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NETGEAR
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.