Royal HaskoningDHV en Schneider Electric werken samen

Aan de volgende generatie procesbesturing voor Nereda afvalwaterzuiveringsinstallaties

| Schneider Electric | 2 min | 14 januari 2022 15:49
Copyright: Nereda
  • Industriële en huishoudelijke afvalwaterklanten krijgen volledig levenscyclusbeheer, soepele integratie van IT/OT-diensten en verbeterde systeemdiagnostiek
Royal HaskoningDHV kondigt aan dat Schneider Electric wereldwijde voorkeursleverancier is voor de Nereda® afvalwaterzuiveringsoplossing. Schneider Electric is internationale marktleider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering en werd recent door Corporate Knights uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame bedrijf in 2021. HaskoningDHV is een onafhankelijk adviesbureau dat digitale technologieën en softwareoplossingen integreert om installaties te ontwerpen, te beveiligen en te onderhouden – in de marktsegementen infrastructuur, transport, gebouwen, energie, waterproductie en industriële en huishoudelijke afvalwaterzuivering. Nereda is een duurzame en kosteneffectieve afvalwaterzuiveringstechnologie die water zuivert met gebruik van de unieke eigenschappen van aerobe korrelslib. Met meer dan 90 opgeleverde projecten wereldwijd is Nereda een gevestigde technologie voor zowel gemeentelijk als industrieel gebruik.

Als voorkeursleverancier combineert Schneider Electric de mogelijkheden van de EcoStruxure™ Automation Expert-oplossing, 's werelds eerste universele automatiseringssoftware, met Nereda-technologie om de volgende generatie Nereda-procesbesturingen te ontwikkelen. EcoStruxure™Automation Expert biedt gebruikers de oplossing om hardware-onafhankelijk te programmeren, een compleet levenscyclusbeheer van de installaties, een soepele integratie van IT/OT-diensten en een verbeterde systeemdiagnostiek.

"Ik ben blij om Schneider Electric te mogen verwelkomen in de Nereda Community. Deze samenwerking zal onze klanten ten goede komen met een nog sterkere projectuitvoering, installatieprestaties en mogelijkheden voor optimalisatie", aldus René Noppeney, Global Director Water Technology Products, Royal HaskoningDHV.

"We kijken ernaar uit om Nereda’s bekroonde afvalwaterzuiveringstechnologie te kunnen ondersteunen", aldus Alain Dedieu, President Water en Wastewater, Schneider Electric. "EcoStruxure™ Automation Expert hanteert een software-centrische en IT/OT-benadering van automatisering. Hierdoor kunnen geavanceerde IT-toepassingen, -tools en -technologieën eenvoudig worden geïntegreerd en is een grotere vrijheid van de hardware en asset-based onderhoud mogelijk. Dit alles verbetert de duurzaamheid en flexibiliteit in afvalwaterzuiveringsinstallaties."

Nereda staat bekend om zijn geïntegreerde softwarebesturing waarmee exploitanten van installaties direct de prestaties kunnen volgen aan de hand van belangrijke parameters, en zo het zuiveringsproces kunnen optimaliseren.

De oplossing met EcoStruxure™ Automation Expert biedt een integratie van de Nereda besturing met de procesbesturing zodat de gebruikers ontzorgd worden vanaf de bouw tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.

Deze nieuwe samenwerking met Schneider Electric is een belangrijke stap om de Nereda-technologie verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt de samenwerking mogelijkheden voor digitale integraties voor verdere optimalisatie van de prestaties.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.