Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, lokale banken en Worldline bundelen krachten om Instant Payments mogelijk te maken

Partnership betekent grote stap voorwaarts voor Instant Payments in het Caribisch gebied

| Worldline | 3 min | 13 januari 2022 9:28
Copyright: CardMapr oP Unsplash
De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft, in nauwe samenwerking met Worldline [Euronext: WLN] en de lokale commerciële banken, de basisinfrastructuur voor Instant Payments (IP) geïmplementeerd. Hierdoor worden vanaf 15 januari 2022 alle interbancaire betalingen in en tussen Curaçao en Sint Maarten en in Bonaire binnen tien seconden verwerkt, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Met uitzondering van twee lokale commerciële banken, die later in 2022 zullen toetreden, nemen alle banken in Curaçao, Sint Maarten en Bonaire deel aan de Instant Payments CSM. De IP CSM die door Worldline is ontwikkeld, voldoet volledig aan de internationale normen en ISO 20022.

Met de invoering van de Instant Payments CSM is de CBCS een van de eerste financiële instellingen die gebruikmaakt van een dubbel valutasysteem voor Instant Payments. Dit betekent dat interbancaire transacties met zowel Nederlands-Antilliaanse guldens als US-dollar ($) van de Verenigde Staten van Amerika nu binnen slechts enkele seconden worden verwerkt, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Blik op de toekomst, partnerschap met alle lokale banken

De implementatie van de infrastructuur voor IP CSM is slechts de eerste stap voor de CBCS. In samenwerking met de lokale commerciële banken en Worldline worden bijkomende technologische mogelijkheden ontwikkeld. Nadat Instant Payments beschikbaar zijn voor alle bankklanten op de eilanden, zal de CBCS de betalingsmogelijkheden uitbreiden tot efficiëntere mobiele en online P2P (person-to-person), P2B (person-to-business), P2G (person-to-government) en in-store betalingen. De betrokkenheid van andere belanghebbenden in de financiële sector zal in dit verband worden overwogen. Later zal de infrastructuur worden aangesloten op IP-betalingsecosystemen in andere valuta, zoals Aruba en Nederland.

"De introductie van Instant Payments is het resultaat van onze ambitie om de technologische infrastructuur te moderniseren, en om de economische ontwikkeling op Curaçao en Sint Maarten te stimuleren. Op deze manier zijn we beter voorbereid op de toekomst, en op de talloze ontwikkelingen in de wereld van het betalingsverkeer. Door samen te werken met een ervaren IP-processor uit de Eurozone, kunnen we in een later stadium eenvoudig aansluiten op andere landen." - Leila Matroos, directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

"De implementatie door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten is een logische vervolgstap na de eerdere introductie van Instant Payments door de Centrale Bank van Aruba. Instant Payments is op weg om de nieuwe wereldwijde betaalstandaard te worden. In deze wereldwijde context bewijst de verwerking van Instant Payments voor verschillende valuta's tegelijkertijd de sterke capaciteit en ambitie van Worldline om een van de toonaangevende wereldwijde betalingsverwerkers te zijn", zegt Michael Steinbach, Managing Director Financial Services bij Worldline.

"Daarom blijven we de CBCS steunen op hun essentiële weg naar 24/7/365-betalingen. Als grootste IP-verwerker in de Eurozone zijn we dan ook erg trots om met de CBCS samen te werken aan deze implementatie en verdere uitbreiding."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Worldline
Worldline (Euronext: WLN) is de Europese leider in de betalings- en transactiedienstensector op wereldniveau. Met zijn internationale bereik en zijn focus op innovatie is Worldline dé voorkeurspartner bij uitstek op vlak van technologie voor handelaars, banken en derde partijen, maar ook voor aanbieders van openbaar vervoer, overheidsinstellingen en industriële bedrijven in alle sectoren. Worldline biedt zijn klanten duurzame, betrouwbare en veilige oplossingen voor de gehele waardeketen van het betalingsverkeer. Hierdoor wordt de groei van hun bedrijf gestimuleerd, waar ze zich ook bevinden. Het aanbod van Worldline op het vlak Merchant Services; Terminals, Solutions & Services; Financial Services en Mobility & e-Transactional Services omvat nationale en internationale commerciële acquisitie, zowel in de winkel als online, uiterst veilige verwerking van betalingstransacties, een brede portefeuille van betaalterminals, evenals e-ticketing en digitale diensten in industriële omgevingen.
Meer over Worldline
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.