KMWE kan optimaal voor haar klanten zorgen met het stabiele Nutanix-platform

Hyperconverged Infrastructure om gebruiksgemak te vergroten en IT-team te ontzorgen

| Nutanix | 2 min | 13 januari 2022 9:23
Copyright: KMWE Group
KMWE Group, een internationale toeleverancier en partner voor de High Tech Machinebouw en Aerospace, past Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS) toe om gebruiksgemak te vergroten en IT-team te ontzorgen.

Lifecycle-mismatch leidt tot stabiliteitsproblemen

KMWE ervoer stabiliteitsproblemen met de vorige servers die het in gebruik had en kreeg zelfs een keer te maken met downtime. Hierdoor lag bijna de hele productieomgeving plat en kwam bijna de toelevering van onderdelen in gevaar. Dit gaf KMWE wel een extra reden om het probleem nog eens kritisch onder de loep te nemen. Bovendien had KMWE door de complexiteit van de omgeving weinig vertrouwen in het upgraden van de servers, waardoor het IT-team het uitvoeren van upgrades pas aandurfde nadat het back-ups had gemaakt en de respectievelijke servers eerst had uitgeschakeld. Legacy vormde de belangrijkste uitdaging: machines worden pas na tien tot vijftien jaar afgeschreven, terwijl de software van deze machines deze lifecycle niet heeft.

Betere ondersteuning en eenvoudig beheer geeft vertrouwen

KMWE koos voor Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS), nadat het dankzij een referentie van een grote gemeente in aanraking was gekomen met Nutanix en het platform had kunnen bekijken. Waar menig softwareleverancier met betrekking tot de support naar de eindklant uitsluitend gebruikmaakt van partners, biedt Nutanix die mogelijkheid wel. De goede ervaringen van deze gemeente gaven KMWE het volste vertrouwen in Nutanix. Hierbij was het verhogen van beschikbaarheid het belangrijkste doel. Bij de implementatie van Nutanix werd KMWE geholpen door Nutanix-partner ICT Partners (inmiddels NEXXT).

Sinds de implementatie van Nutanix heeft KMWE geen enkel incident meer gehad. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en heldere informatie die de Nutanix-oplossing biedt, is ook het beheer vereenvoudigd, met veel tijdwinst voor het IT-team tot gevolg. Waar KMWE in de oude situatie een hele avond kwijt was aan het uitvoeren van upgrades, kan dit dankzij Nutanix met één druk op de knop worden geregeld. En dat kan nu ook op elk gewenst moment, omdat KMWE het volste vertrouwen heeft in de Nutanix-technologie en geen servers meer uitschakelt bij het uitvoeren van upgrades.

Een gezamenlijke toekomst

KMWE heeft op dit moment een Nutanix-cluster draaien met vier nodes, maar wil in de toekomst graag uitbreiden en de hele IT-omgeving op Nutanix-technologie laten draaien. Dat wil KMWE doen wanneer het haar verouderde hardware kan uitfaseren als deze end of life is, na de gebruikelijke periode van vijf jaar. Daarnaast overweegt KMWE om, mede vanwege de kostenvoordelen, VMware ESX als hypervisor te vervangen door Nutanix AHV. Omdat security bij KMWE hoog in het vaandel staat, is het bedrijf ook erg geïnteresseerd in de mogelijkheden die Nutanix Flow kan bieden op het gebied van micro-segmentatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.