Monitoren data haaienpopulaties met behulp van AWS geeft OCEARCH beter inzicht in de gezondheid van de oceaan

Gebruik van AWS bevrijdt OCEARCH van belangrijke beperkingen zoals de kosten en de tijd die nodig zijn voor analyses

| AWS | 2 min | 06 januari 2022 12:16
Copyright: OCEARCH
OCEARCH, een organisatie met als missie de regulering van de oceaan te versnellen om het evenwicht te herstellen, maakt gebruik van AWS om haaienpopulaties te monitoren en belangrijke informatie te verkrijgen. Haaien hebben cruciale invloed op het evenwicht van oceanen en hun trek- en voedingsgewoonten zijn belangrijke indicatoren om inzicht te krijgen in de toestand van de zeebodem. Door gebruik te maken van AWS is OCEARCH bevrijd van belangrijke beperkingen zoals de kosten en de tijd die nodig zijn om deze "grote vissen" te analyseren.

Met behulp van de cloud werkt OCEARCH samen met grote teams van wetenschappers en ervaren vissers om via een satelliet telemetriegegevens te verzamelen over de bewegingen van haaien. 180 wetenschappers van 90 instellingen over de hele wereld die werken aan 23 verschillende onderzoeksprojecten maken gebruik van deze data. “De samenwerkingsomgeving die mogelijk is gemaakt door AWS, biedt toegang tot gegevens over haaien die voorheen ontoegankelijk waren”, zegt Fernanda Ubatuba, president en COO bij OCEARCH. “Die data helpt bij het bepalen van de algehele gezondheid van de oceaan, maar ook bij het informeren van visserijbeheer om duurzaamheid te waarborgen en inspanningen op het gebied van openbare veiligheid te ondersteunen.” Door de praktijk (vissers) en de academische wereld (onderzoekers) met elkaar in contact te brengen om nieuwe informatie over haaien te genereren, en door met maatschappelijk verantwoorde bedrijven samen te werken, betrekt OCEARCH alle schakels die nodig zijn voor behoud van de oceaan.

Naast het ondersteunen van onderzoek, deelt OCEARCH de verzamelde data ook om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te leren en de volgende generatie te inspireren om de oceaan te beschermen. OCEARCH is niet alleen nieuwsgierig, maar biedt ook toegang tot wetenschappelijke resultaten om overheidsinstanties te betrekken en beleid te vormen ter ontwikkeling van visserijbeheer en oceaanbehoud op lokaal, regionaal en mondiaal niveau. Tot slot is deze data ook beschikbaar voor degenen die instrumenten en oplossingen willen analyseren, begrijpen en voorstellen om het evenwicht in de oceaan te helpen herstellen.

Vanuit technologisch oogpunt gebruikt OCEARCH Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) om de verzamelde gegevens op te slaan, Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) voor zijn deelbare database, Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) voor rekenkracht en Amazon Route 53 als domeinnaamsysteem.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.