Databricks benoemt Naveen Zutshi tot Chief Information Officer

Voormalig Palo Alto Networks CIO sluit aan bij Databricks’ leiderschapsteam

| Databricks | 2 min | 05 januari 2022 19:48
Afbeelding: Naveen Zutshi, CIO bij Databricks | Copyright: Databricks
Databricks, data- en AI-leider en pionier van de weblakehouse-architectuur, kondigt vandaag aan dat Naveen Zutshi aansluit als nieuwe Chief Information Officer (CIO). Zutshi heeft tientallen jaren aan ervaring in IT-leiderschap op zak en zal aan het roer staan van de wereldwijde IT-werkzaamheden van het bedrijf. Hij zal tevens toetreden tot het executive leadership team van Databricks.

"Naveen heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen en leiden van IT-teams van wereldklasse. Dat maakt hem, samen met zijn ervaring in het aansturen van bedrijfstransformatie in snelgroeiende organisaties, een ideale aanwinst voor het volgende hoofdstuk van onze bedrijfsgroei", zegt Ali Ghodsi, CEO en medeoprichter van Databricks. "Terwijl we het lakehouse-platform blijven innoveren en als organisatie blijven schalen, is het van cruciaal belang dat onze processen en technologische infrastructuur mee-evolueren om de toekomstige behoeften van onze klanten, partners en medewerkers te ondersteunen. We zijn ontzettend blij Naveen te kunnen verwelkomen bij het Databricks-team als onze eerste CIO."

Zutshi komt bij Databricks vanuit Palo Alto Networks, waar hij de laatste zes jaar als CIO toezicht hield op de IT-strategie en -activiteiten, en het bedrijf hielp snel te groeien en uit te breiden naar nieuwe security-gebieden. Daarvoor was hij Senior Vice President of Technology bij Gap Inc. Daar hield Zutshi toezicht op de wereldwijde infrastructuur, tech-activiteiten en security van het bedrijf, waarbij hij de overgang naar een cloud-gebaseerde infrastructuur stimuleerde en de e-commerce business van de retailer hielp opschalen.
"Met zijn lakehouse-platform geeft Databricks vorm aan de data-architectuur van de toekomst. Ik ben verheugd om als CIO deel uit te maken van deze reis", zegt Zutshi. "Ik kijk ernaar uit samen te werken met het uitzonderlijke team van Databricks om onze klanten beter te ondersteunen en snellere schaalvergroting van ons bedrijf mede mogelijk te maken."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.