T-Mobile klanten gebruiken tijdens de jaarwisseling net zo veel data als op andere drukke dagen in het jaar

Telecomprovider blikt terug op haar mobiele netwerk in 2021

| T-Mobile | 2 min | 01 januari 2022 15:03
Afbeelding: T-Mobile klanten gebruiken net zo veel data tijdens jaarwisseling als tijdens andere drukken dagen in het jaar | Copyright: T-Mobile
Nederlanders hebben afgelopen nieuwjaarsnacht veel digitale nieuwjaarswensen via hun smartphone/mobiel uitgedeeld. Er is tijdens deze jaarwisseling 20% meer data verbruikt dan tijdens de jaarwisseling in 2020. De piek van het dataverkeer was tussen 00.00 en 01.00 uur. Gemiddeld genomen werd er ongeveer net zo veel data verbruikt op Oudejaarsdag ten opzichte van een reguliere dag in 2021. De tijden dat er mogelijk gevreesd moest worden voor capaciteitsproblemen rondom de jaarwisseling zijn allang voorbij, T-Mobile staat elke dag klaar om haar klanten de beste netwerkervaring te geven. Dat is afgelopen jaar weer bevestigd door netwerktesten van Umlaut en Tutela, waar T-Mobile als beste uit de bus kwam.

Terwijl de jaarwisseling vroeger echt als piek kon worden beschouwd voor het mobiele netwerk, is het nu een druk waar T-Mobile de afgelopen jaren aan gewend is geraakt door het dagelijkse, intensieve gebruik van het netwerk door haar klanten. Ook het vaste internet dataverbruik is het afgelopen jaar toegenomen, een stijging die mede te verklaren is door de Corona pandemie.

Mobiele netwerkgroei van 20% in 2021

Het mobiele datagebruik van T-Mobile klanten is in december 2021 met 20% gegroeid ten opzichte van december 2020. Enerzijds is deze groei terug te herleiden naar de groei in het klantenbestand, maar klanten zijn ook meer data gaan gebruiken. Deze groei is ook te zien rondom de jaarwisseling. T-Mobile verwerkt meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland en heeft daarmee de grootste mobiele data footprint van Nederlandse telecomproviders.

Piekmomenten 2021

T-Mobile staat iedere dag klaar om haar klanten de ultieme netwerkkwaliteit te bieden en optimale gebruikerservaring te geven, niet alleen met Oud & Nieuw. Ook tijdens de Formule-1 race in Zandvoort en het EK voetbal waren piekmomenten in het jaar op het mobiele en vaste netwerk van de telecomprovider. Zo bewijst T-Mobile in 2021 opnieuw een betrouwbare en toonaangevende telecomprovider te zijn.

Johan van den Branden, directeur Network Design bij T-Mobile. “Het is mooi om te zien hoe we als T-Mobile elke dag met dit enorme volume aan het dataverbruik omgaan. Elke dag zetten we ons in voor de beste netwerk- en gebruikerservaring voor onze klanten. Afgelopen jaar werd dit wederom gezien door Umlaut en Tutela in hun netwerktests. Volgens Umlaut heeft T-Mobile zelfs met afstand de beste 5G dekking in Nederland.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over T-Mobile
T-Mobile, onderdeel van Deutsche Telekom, één van de grootste aanbieders van telecom voor consumenten en ondernemers. T-Mobile is méér dan een telecomprovider en stopt niet tot iedereen verbonden is met de mogelijkheden van nu.
Meer over T-Mobile
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.