Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2021

Ricoh behaalde de hoogste score van de 34 bedrijven in de sector Computers & Peripherals and Office Electronics

| Ricoh | 2 min | 17 november 2021 11:43
Copyright: Ricoh
Ricoh heeft voor het tweede jaar op rij de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World Index) behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

Duurzaam ondernemen

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen. De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken.

Hoogste score

Dit jaar werden er circa 3500 bedrijven aan een beoordeling onderworpen. Slechts 322 behaalden de DJSI World Index. Ricoh behaalde de hoogste score van de 34 bedrijven in de sector Computers & Peripherals and Office Electronics in de S&P Global Corporate Sustainability Assessment. In 10 categorieën wist Ricoh de top score binnen de branche te behalen: Risk & Crisis Management, Supply Chain Management, Innovation Management, Environmental Reporting, Product Stewardship, Climate Strategy, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, Corporate Citizenship and Social Contribution en Living Wage.

Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook al vier jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Ricoh heeft 7 thema's bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. De 17 Environmental, Social & Governance (ESG) thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Ricoh zet zich continu in om de kwaliteit van leven te verbeteren en duurzaamheid te stimuleren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.