PLANgroep wint NextStep 2021 Innovator of the Year Award

Met digitaliseringsslag wordt de zelfredzaamheid van cliënten in de schuldsanering vergroot

| OutSystems | 3 min | 16 november 2021 14:15
PLANgroep, financieel zorgverlener, heeft in samenwerking met OutSystems-partner IG&H het innovatieve en unieke platform Flow ontwikkeld en sleept hiermee de NextStep 2021 Innovator of the Year Award binnen. Flow biedt een vernieuwde aanpak van schuldhulpverlening die bijdraagt aan efficiëntere werkstromen. Het moderne, cloud-based en Digital-First platform is in een zeer korte tijd van 12 maanden ontwikkeld en is de eerste stap om de financiële zorg verder te optimaliseren en automatiseren. Met deze digitaliseringsslag wordt de zelfredzaamheid van cliënten in de schuldsanering vergroot. OutSystems reikt jaarlijks op haar event NextStep de Innovation Awards uit. Hiermee erkent de leverancier van het moderne applicatieplatform organisaties en mensen die met succes haar software gebruiken om hun organisatie digitaal te transformeren.

Efficiëntere en geautomatiseerde werkstromen

PLANgroep heeft gekozen voor het applicatieplatform van OutSystems, omdat door het unieke karakter van de financiële zorg standaard oplossingen niet voldoen. Waar in het verleden voor een schuldhulpaanvraag bij meerdere instanties dossiers handmatig opgevraagd dienden te worden, zorgt Flow ervoor dat alle dossiers voor verschillende processen automatisch in het systeem worden weergegeven. De gebruikersomgeving van het platform zorgt ervoor dat casemanagers snel en nauwkeurig te werk kunnen gaan en meer tijd hebben om mensen met problematische schulden te helpen. Ook is het platform gekoppeld aan systemen van gerelateerde instellingen (rechtbanken, grote schuldeisers, gemeenten, etc.), wat zorgt voor meer transparantie, realtime inzicht en een efficiëntere werkstroom. Flow geeft cliënten inzicht in de status van hun financiën en dossiers, en biedt de mogelijkheid om extra geld aan te vragen.

Bart Schöttelndreier, commercieel directeur bij Plangroep, vertelt: “Het winnen van de award zien we als een kroon op ons werk. We begeven ons momenteel in een fase waar het moeilijkste werk achter de rug is. Doordat we de verouderde core applicatie hebben vervangen door het OutSystems platform is de continuïteit en de beheersbaarheid van de software veiliggesteld voor de komende jaren. Op dit moment zijn we druk bezig met het toevoegen van de additionele functionaliteiten, waar de app onderdeel van is. De applicatie stelt ons onder andere in staat om nog sneller te reageren op vragen van onze cliënten. In de nieuwe omgeving kan de cliënt straks zelf realtime zien wat hij of zij nog kan uitgeven. Hierdoor kunnen cliënten eenvoudig hun eigen geldzaken regelen, doen zij minder snel beroep op de casemanagers van PLANgroep en neemt hun zelfredzaamheid toe.”

“We worden voortdurend geïnspireerd door alle innovatieprojecten van onze klanten, de trends die ze willen volgen en de mooie resultaten die zij boeken met ons platform. Door het uitreiken van de Innovation Awards bestempelen we het harde en toegewijde werk van onze klanten en betrokken partners. Ik ben trots dat de omvangrijke transformatie die PLANgroep doormaakt, zowel organisatorisch als met betrekking tot hun applicatielandschap, wordt erkend met deze award. Er ligt nu een stevig fundament om de ambitieuze groeiplannen van PLANgroep waar te maken. Tot slot wil ik alle nominaties bedanken, en de winnaars en finalisten van dit jaar feliciteren met hun awards”, aldus Hans de Preter bij OutSystems.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.