Aanroepen van een Oracle ADW Rest end-point via Google Cloud Function

| TechVisor | 2 min | 25 februari 2020 21:36
Gewaardeerd
Copyright: Oracle
Bij het gebruik van een Oracle Autonomous Database , bijvoorbeeld een Oracle Autonomous Data Warehouse (kortweg ADW), is het zeer waarschijnlijk dat meerdere applicaties en oplossingen toegang willen hebben tot de beschikbare gegevens in de ADW. Een veel voorkomend scenario is dat een afdeling in de onderneming een applicatie afzonderlijk heeft ontwikkeld en op een bepaald moment extra gegevens van het datawarehouse nodig heeft. In dit geval is het datawarehouse het Oracle Autonomous Data Warehouse.

Aanroep Oracle ADW vanuit Google Cloud Functions

Bij het ontwikkelen van een applicatie in Google Cloud kunt u gebruik maken van Google Cloud Functions. Omdat Google Cloud Functions ontwikkeling in Python ondersteunt, kunt u een generieke functie schrijven om bijvoorbeeld klantgegevens op te halen op basis van een klant-ID. We hebben de Oracle ADW restfull-gegevensservice in een vorige blogpost geïmplementeerd . In deze blogpost willen we het aanroepen met een GET-verzoek van de Google Cloud.

Eén generieke functie

Bij het bouwen van een applicatie met behulp van Google Cloud Functies die op verschillende punten moeten communiceren met gegevens in de Oracle ADW, wilt u deze niet meerdere keren coderen. Een meer logische manier om dit te doen, is een functie bouwen om met Oracle ADW te communiceren om de benodigde gegevens te verkrijgen.

Telkens wanneer uw toepassing de Google Cloud-functie aanroept, met de juiste JSON-payload die een geldig klant-ID bevat, roept de Google Cloud-functie het Oracle ORDS-eindpunt welke is ontwikkeld als onderdeel van Oracle ADW. Het retourbericht van Oracle ADW is het retourbericht van de Google Cloud-functie.

Door deze "interactielaag" te bouwen, hoeven ontwikkelaars de interactie met de op Oracle Cloud gebaseerde Oracle ADW slechts eenmaal te bouwen en daarna kunnen ze binnen Google Cloud werken om hun specifieke op Google Cloud gebaseerde applicatie te voltooien.

Implementeer een Google Cloud-functie voor Oracle Database

Het implementeren van een Google Cloud-functie voor Oracle Database begint met dezelfde stappen als het implementeren van een cloudfunctie. In ons geval bouwen we een op Python gebaseerde applicatie. De onderstaande afbeelding toont de eerste creatie van de functie:


We geven aan dat we Python 3.7 willen gebruiken en dat de functie in onze code, het toegangspunt voor uitvoering, de naam getCustomer wordt genoemd.

Functie testen

Na implementatie kunt u de Google cloud-functie testen met behulp van de testfunctionaliteit in de Google UI (of door deze rechtstreeks aan te roepen) vanaf een andere locatie. Als alles werkt, ontvangt u een JSON-stijl retourbericht zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.
 


In het bovenstaande screenshot bevat het triggergebeurtenisveld onze test JSON-payload en bevat de functie-uitvoer een JSON-reactie die afkomstig is van de Oracle ADW. 

Conclusie

Bij het ontwikkelen van applicaties op meerdere platforms, meerdere clouds en meerdere technologieën en behoefte aan toegang tot één centrale versie van de waarheid, kunt u meerdere technologieën gebruiken om verbinding te maken met een centraal Oracle Autonomous Data Warehouse. Het gebruik van een REST-interface is in de meeste gevallen zeer eenvoudige en geschikte oplossing.
 
Bij het ontwikkelen van een dergelijke oplossing is een strengere foutafhandeling en strikte authenticatie en autorisatie vereist. Het basisprincipe is echter dat hybride multi-cloud-applicaties op een zeer eenvoudige en cloud-native manier kunnen worden geïntegreerd met een Oracle Autonomous Data Warehouse.
Door: Johan Louwers.

Over TechVisor

TechVisor voorziet in een platform voor consumenten en professionals om 24x7 actuele en achtergrond informatie te leveren over de ontwikkelingen en stand van zaken in de tech industrie.
Meer over TechVisor

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor