ESET Nederland stelt Astrid Oosenbrug aan als Public Affairs Officer

Het cybersecurity bedrijf zoekt de samenwerking met de overheid om Nederland veiliger te maken

| ESET | 3 min | 21 oktober 2021 15:36
Afbeelding: Astrid Oosenbrug, Public Affairs Officer bij ESET Nederland
ESET Nederland, de Nederlandse tak van het #1 endpoint securitybedrijf uit de Europese Unie, heeft voormalig Tweede-Kamerlid Astrid Oosenbrug aangesteld als Public Affairs Officer. De aanstelling van Oosenbrug vloeit voort uit ESET’s intrinsieke motivatie om Nederland veiliger te maken en de wens om daarvoor nog beter samen te gaan werken met de overheid en aanverwante publieke organisaties.

Het cybersecurity bedrijf wil met de aanstelling het merk en de missie van ESET Nederland binnen de publieke sector meer bekendheid te geven. Oosenbrug zal als Public Affairs Officer de verbindende factor vormen tussen ESET en de publieke sector. Zo zal zij actief deelnemen aan kennisgroepen en werksessies, proactief kennis delen met stakeholders en zal zij tevens ESET vertegenwoordigen op publieke bijeenkomsten. Daarnaast is zij het primaire aanspreekpunt binnen ESET voor de publieke sector.

Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, licht toe: “Bij ESET geloven wij dat we een partner zijn van de samenleving, en dat we een duidelijke verantwoordelijkheid hebben om terug te geven. Eerder dit jaar kreeg ESET de ECSO ‘Cybersecurity Made in Europe‘ erkenning, die wij in Nederland zien als eenbelangrijk signaal dat we op de goede weg zijn, maar dat technologie alleen niet genoeg is om een veiligere samenleving te creëren. Daarom willen we meer samenwerken met de publieke sector. Als het op digitale beveiliging aan komt is de publieke sector absoluut één van de belangrijkste stakeholders waar we niet tegenover, maar naast staan. Er wordt vaak gekeken naar de overheid om actie te ondernemen, wij zien het als onze taak om minder te praten en meer te gaan doen. Het is een eer voor ons dat Astrid Oosenbrug ons team komt versterken en zich namens ESET zal richten op het ontwikkelen van relaties binnen de publieke sector. Met haar politieke kennis en ervaring en daarnaast haar enthousiasme, energie en verbindende vermogen is ze een aanwinst voor ESET. Het is hard nodig om kennis te delen met alle stakeholders, en de kennis en drive die Astrid bezit heeft de potentie om écht impact te maken.”

Astrid Oosenbrug is enthousiast vanaf heden de rol van Public Affairs Officer bij ESET Nederland te vervullen en voegt toe: “Te vaak wordt binnen de overheid en het bedrijfsleven het ontbreken van daadwerkelijke data-incidenten gezien als bewijs dat het wel goed zit met de informatiebeveiliging. Deze houding is, zo leert de praktijk, erg riskant. Zeker wanneer structurele risicoanalyses ontbreken en het bewustzijn binnen de organisatie ten aanzien van informatiebeveiliging onvoldoende ontwikkeld is. Dat vraagt om problemen. Het moet dus anders, ESET laat al jaren zien dat dit anders kan en ik ben dan ook blij en trots dat ik onderdeel uit mag maken van dit fantastische team en deze fijne organisatie. Samen met ESET zetten we steeds meer stappen naar een veiliger Nederland en ik kijk er naar uit deze missie richting de publieke sector uit te dragen."

In haar rol als Public Affairs Officer zal Astrid zich blijven inzetten om met haar kennis en ervaring het verschil te maken in het Nederlandse cyberlandschap en de visie en missie van ESET Nederland verder uit te dragen. Nieuwsgierig geworden naar wat Astrid Oosenbrug kan betekenen voor uw publieke organisatie? Zij staat u graag te woord en is bereikbaar via ESET.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.