Datagedreven werken must voor de toekomst, niet alleen voor grote bedrijven

43% IT’ers denkt dat datagedreven werken vijf procent winst oplevert

| CTS | 2 min | 21 oktober 2021 10:10
Ruim zeventig procent (72%) van de IT-professionals denkt dat datagedreven werken een must is voor de toekomst. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Wie denkt dat datagestuurd werken alleen voor grote bedrijven is weggelegd, heeft het mis. Slechts negentien procent van de IT’ers is namelijk van mening dat datagedreven werken alleen interessant is voor grote organisaties.

Meer winst

Ruim veertig procent (43%) van de IT-professionals denkt dat ze de winst van hun organisatie met vijf procent kunnen vergroten als ze (nog) meer datagedreven zouden werken. Vooral IT’ers in de branche cultuur en sport zijn hier positief over. Onder hen denkt namelijk 56 procent dat ze de winst met vijf procent kunnen opschroeven door te werken met data. Ze worden op de voet gevolgd door collega's uit de industrie (54%) en de detail- en groothandel (54%). IT'ers uit de informatie- en communicatiesector zijn met 31 procent het minst positief onder de commerciële branches.

Ontlasten medewerkers

Datagedreven werken maakt een bedrijf efficiënter. 61 procent van de IT-managers denkt namelijk dat hun organisatie medewerkers minder zwaar hoeft te belasten als ze (nog) meer datagedreven zouden werken.

Marcel Stolk, general manager CTS Nederland: “Datagedreven werken betekent dat je minder stuurt op intuïtie en onderbuikgevoel, en meer op inzichtelijke en herleidbare meetbare feiten. Meer en betere data leidt tot snellere en betere inzichten, en daarmee tot snellere en betere strategische beslissingen. Door data consequent in te zetten, krijgt men inzicht in waar onbenut potentieel ligt, wat bijvoorbeeld leidt tot een beter inkoopbeleid of grotere winstmarges vanwege een efficiëntere productieketen. Bovendien laat datagedreven werken mensen beter samenwerken en geeft het inzicht in de workload van medewerkers. Door deze analyses houd je je organisatie in balans en wordt de bedrijfsvoering, hoe gek het ook klinkt, een stuk menselijker.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CTS
CTS is een van Europa's grootste en meest toegewijde Google Cloud partner. De IT-dienstverlener helpt bedrijven innoveren middels een naadloze migratie naar de cloud. Daarbij maken ze datagedreven besluitvorming mogelijk door gebruik te maken van big data en machine learning. Daarnaast helpen ze bedrijven nog productiever digitaal samen te werken door de inzet van Google Workspace.
Meer over CTS
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.