myBrand ontwikkelt in tien weken BouwTag-applicatie voor Visser Assen

De BouwTag is een IoT-oplossing voor slim materieelbeheer en diefstalbeveiliging in de bouw

| myBrand | 3 min | 07 oktober 2021 8:36
Copyright: myBrand
Visser Assen, leverancier van alles wat je nodig hebt voor bouwen, meten en bebakenen, ontwikkelde met hulp van myBrand in tien weken tijd een kernapplicatie die data ontvangt van en doorstuurt aan vier onderliggende applicaties die betrokken zijn bij het facturatieproces van de BouwTag. De BouwTag is een IoT-oplossing voor slim materieelbeheer en diefstalbeveiliging in de bouw.

Materieelbeheer en diefstalbeveiliging met IoT

Twee jaar geleden introduceerde Visser Assen de BouwTag. Het gereedkomen van het KPN LoRa-netwerk vormde voor Visser Assen het startsein om een IoT-oplossing voor de bouw te ontwikkelen. Het lage energiegebruik van dit netwerk maakte het immers mogelijk dat IoT-devices een batterijlevensduur krijgen van wel tien jaar. De BouwTag is een traceertag die aannemers en verhuurbedrijven op hun materieel plakken. Via een KPN-portal lezen ze vervolgens uit waar het desbetreffende apparaat zich bevindt.

Slechts tien weken ontwikkeltijd

Maarten Visser, directeur-eigenaar van Visser Assen: “Na twee jaar zaaien breekt nu de tijd aan van oogsten. De BouwTag is een product dat het moet hebben van massa. Nu we die massa bereiken, moesten we snel een oplossing verzinnen voor de administratie. We hadden al een partnership met myBrand en met OutSystems. We hebben hen beide uitgenodigd, ons probleem voorgelegd en tien weken later had myBrand al een applicatie ontwikkeld die precies dat doet wat voorheen door onze collega’s met de hand werd gedaan.”

Van handmatige naar volautomatische facturering

De nieuw ontwikkelde applicatie automatiseert de arbeidsintensieve administratie en facturering. Bij dat proces kunnen tot wel vier applicaties betrokken zijn. De factuur wordt gemaakt in SAP; de registratienummers van de tags worden aangeleverd door KPN; en klanten kunnen BouwTag combineren met andere diensten zoals BouWatch en Gereedschapsbeheer.nl. Data uit die vier systemen werden voorheen bij elkaar gebracht in Excel-sheets en vervolgens overgenomen in SAP ERP om de factuur te maken. Omdat iedere factuur uit drie componenten bestaat – hardware, verbinding en dienstverlening – was dit een tijdrovende en foutgevoelige klus.

De in OutSystems ontwikkelde applicatie koppelt automatisch het nummer van de tag aan de juiste klant en aan het juiste abonnement. Die data worden vervolgens zonder menselijke tussenkomst ingevoerd in SAP. Iedere maand rollen nu uit SAP volautomatisch de juiste facturen.

Snel functionaliteit bijbouwen in de toekomst

Het is de bedoeling om in de toekomst aanvullende diensten aan te bieden, bijvoorbeeld op het gebied van predictive maintenance. myBrand kan de applicatie dan snel aanpassen.

Jelle Hendriks, commercieel manager van de OutSystems businessunit van myBrand: “Het voordeel van ontwikkelen in low-code is dat je heel snel nieuwe functionaliteit kunt ontwikkelen. Dat is belangrijk, want slim materieelbeheer is slechts de eerste innovatieve dienst die Visser Assen heeft ontwikkeld. Verbeelding, enthousiasme en geloof zitten in de genen van dat bedrijf. Die houding sluit helemaal aan bij onze innovatiedrang. We hopen samen de processen rondom de BouwTag nog meer te optimaliseren. Ook kijken we naar nieuwe toepassingen met OutSystems binnen Visser Assen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.