VSK 2020: Solution Partners brengen Siemens’ bekroonde cloudoplossingen voor slimme gebouwen dichter bij eindklant

| Siemens | 10 februari 2020 14:28
Gewaardeerd
Foto: Gerben de Haan (l.), sales manager building products HVAC bij Siemens Smart Infrastructure, reikt het Siemens Solution Partner Building Products certificaat uit aan Jim Sour (r.), algemeen directeur van Solution Partner A&S System Integrators uit Uden | Copyright: Siemens
  • Certificaat aan 15 Solution Partners Building Products uitgereikt
  • Nederlandse introductie PXC4- en PXC-5 regelaars en nieuwe KNX Multisensor

Onder het motto ‘midden in de toekomst’ ging 4 februari 2020 in Jaarbeurs Utrecht de VSK van start. Siemens presenteerde op de beurs zijn nieuwste automatiseringsoplossingen en digitale technologie om gebouwen comfortabel, flexibel en energiezuinig te maken. Naar goede gewoonte deelden op de stand van Siemens ook tal van Siemens Solution Partners Building Products hun kennis en kunde met de beursbezoekers, onder wie eindgebruikers, installateurs, machinebouwers en adviseurs. Deze Solution Partners verzorgen voor Siemens een regionale en laagdrempelige dekking in Nederland. Tijdens de tweede beursdag, 5 februari, kregen 15 Solution Partners op de stand van Siemens hun ingelijste officiële partnercertificaat door Gerben de Haan, sales manager building products HVAC (Siemens Smart Infrastructure), uitgereikt. Het partnercertificaat geeft weer wat een Solution Partner van Siemens aan bevoegdheden heeft en wat er voor onderlinge afspraken bestaan, zoals kwaliteitsbewaking, trainingen en het gebruik van tools en licenties.

Jim Sour, algemeen directeur van A&S System Integrators uit Uden, een van de Siemens Solution Partners Building Products:

“Leuk om in het zonnetje gezet te worden op de VSK Beurs. Het certificaat is een mooi ‘visitekaartje’ om aan onze klanten te tonen. We zijn sinds enkele jaren Solution Partner van Siemens. Destijds hebben we gekozen voor de goede naam van Siemens, zijn uitstraling van kwaliteit. We leveren een scala aan gebouwautomatisering- en besturingssystemen van Siemens. Het grote voordeel van het partnership is dat je nauwer betrokken bent bij productontwikkeling, heel snel toegang hebt tot support en ook deel kan nemen aan leerzame pilots.”

Met zijn technologie geeft Siemens antwoord op het streven van gebouweigenaren en -beheerders naar meer duurzaamheid en comfort in hun panden. Het onderliggende platform voor deze toepassingen is het MindSphere IoT-besturingssysteem van Siemens. Dat platform  is ontworpen om assets van gebouwen met elkaar te verbinden en de integratie en analyse van monitoringgegevens in de cloud te ondersteunen. Dankzij de 15 goed geschoolde en getrainde Solutions Partners kunnen eindgebruikers van Siemens’ oplossingen de hoogste meerwaarde uit hun investering halen. Op VSK 2020 werden de nieuwe PXC4- en PXC5-regelaars getoond waarmee in kleinere en middelgrote gebouwen het binnenklimaat intelligent geregeld kan worden. Maar ook de nieuwe KNX Multisensor, die in ruimtes zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid kan meten.

Siemens werd onlangs door onafhankelijk onderzoeksbureau Verdantix uitgeroepen tot toonaangevende leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen. Siemens scoorde het best in het kwadrant leaders/specialists. Het onderzoeksbureau benadrukte dat Siemens een indrukwekkend ecosysteem van slimme gebouwoplossingen heeft opgebouwd en dat het zijn aanbod voortdurend verbetert. Siemens beschouwd de mooie beoordeling van Verdantix als een erkenning van zijn capaciteiten om te voldoen aan veranderende klantenvereisten. Die vereisten gaan verder dan alleen het monitoren, analyseren en controleren van gebouwsystemen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.  Meer over Siemens...

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Tags

Siemens Cloud Computing Internet Of Things Domotica
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191029214721.jpg
Voor verandermanagement en bedrijfsoptimalisatie
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor