CB Healthcare ontwikkelt thuiszorgapplicatie op het OutSystems-platform met myBrand

Thuiszorgapplicatie voor bestellen hulpmiddelen ontwikkeld met low-code

| myBrand | 2 min | 01 juli 2021 11:40
Copyright: CB Healthcare
CB Healthcare, dochterbedrijf van het Centraal Boekhuis (CB) en specialist in logistiek voor health & care producten, heeft de hulp van myBrand ingeroepen voor het ontwikkelen van een thuiszorgapplicatie voor het bestellen van hulpmiddelen. De huidige applicatie is niet robuust en schaalbaar genoeg voor de toekomst. De nieuwe applicatie wordt ontwikkeld met behulp van het low-code platform OutSystems.

Efficiënt hulpmiddelen bestellen

Het gaat om een platform voor in eerste instantie de thuiszorg, dat CB Healthcare samen met Ecare heeft opgezet. Het platform heeft als doel om het voor thuiszorgmedewerkers zo makkelijk mogelijk te maken om vanuit het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) hulpmiddelen te bestellen voor hun cliënten. Makkelijk wil zeggen: zonder afleveradres of factuuradres te hoeven intikken, producten voorzien van duidelijke afbeeldingen en instructies, en een zoekfunctie die tevens advies geeft welk product op basis van de informatie in het ECD voor deze cliënt het meest geschikt is. Het logistieke proces wordt vervolgens afgehandeld door CB Healthcare.

Veel aandacht voor UX-design

Henrico Zondag nam als IT-manager bij CB Healthcare de beslissing om met myBrand in zee te gaan en zo de ontwikkeling van digitale platformen te versnellen. “Het is aan de achterkant een hele complexe applicatie, die er echter aan de voorkant heel simpel uit moet zien en super gebruiksvriendelijk moet zijn. myBrand heeft UX-design hoog in het vaandel staan, die kennis hebben wij niet in huis. Daarnaast is myBrand bereid zich te verdiepen in de complexiteit van onze markt. Bovendien hebben ze veel ervaring met het ontwikkelen in OutSystems, het platform dat wij ook in onze andere DevOps-teams gebruiken voor low-code softwareontwikkeling.”

Flexibel en snel aanpasbaar

Harm Betlem, relatiemanager bij myBrand: “De oorspronkelijke applicatie was opgezet vanuit een suboptimaal logistiek proces. De uitdaging in dit project is om een ontwerp te bedenken dat logistiek gezien superefficiënt in elkaar steekt en dat tegelijkertijd aansluit bij hoe thuiszorgmedewerkers werken. Daarnaast ontwikkelen we de applicatie zo dat we hem snel kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen in de markt, zoals veranderende wet- en regelgeving, nieuwe productgroepen of nieuwe klantgroepen.”

De nieuwe versie van het platform gaat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 live.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.