Nieuw rapport van 650 Group: Extreme groeit uit tot op een na grootste cloudnetwerkleverancier

Explosieve groei van 101% jaar-op-jaar leidt tot groter aandeel in snelst groeiende segment van netwerkmarkt

| Extreme Networks | 3 min | 30 juni 2021 14:40
Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, is een van de snelst groeiende leveranciers van cloud-managed netwerkdiensten in de branche. Dat blijkt uit het Cloud-Managed Network Services Report van 650 Group uit juni 2021. Extreme presteert significant beter dan de rest van de markt, inclusief de marktleider, en beschikt over een groter marktaandeel dan de derde en vierde leverancier samen.

Belangrijkste feiten

  • Volgens 650 Group ervoer de markt van cloud-managed netwerkdiensten van 2020 tot 2021 een groei van 38 procent jaar-op-jaar. In diezelfde periode groeide Extreme met 101 procent. Het bedrijf is daarmee uitgegroeid tot de op een na grootste cloudnetwerkleverancier.
  • De 650 Group voorziet de komende vijf jaar extra groei in deze markt dankzij de introductie van verdere innovatie, zoals artificial intelligence (AI), analytics en locationing. Volgens het rapport zijn de omzetten van de Wi-Fi 6-markt jaar-op-jaar verdubbeld. Daarnaast staat erin voorspeld dat Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E in 2022 de access point-types (AP) zijn die de grootste groei doormaken. Wi-Fi 6 zorgt ervoor dat netwerken de bandbreedte-eisen kunnen ondersteunen van het snel groeiende aantal interne en externe IoT-apparaten waar elke organisatie tegenwoordig mee te maken heeft.
  • ExtremeCloud™ IQ is een cloudmanagementplatform op basis van machine learning en AI dat onboarding, configuratie, monitoring, beheer, troubleshooting, alerting en reporting vereenvoudigt voor netwerkinfrastructuurapparaten. Het platform beheert elke dag bijna 1,6 miljoen netwerkapparaten – en dat aantal blijft toenemen. Alle ExtremeCloud IQ Pilot-abonnees hebben automatisch toegang tot CoPilot, een nieuw abonnement dat beschikbaar is binnen het platform. CoPilot levert bruikbare AI-inzichten voor IT-netwerkbeheerders, zodat zij sterk verspreide netwerkomgevingen eenvoudiger kunnen monitoren.
  • ExtremeCloud IQ is de enige cloud-agnostic oplossing voor netwerkbeheer die beschikbaar is op Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Het platform biedt opties voor public-, private- en on-premise-cloudomgevingen. Daarnaast is ExtremeCloud IQ het enige cloudplatform met onbeperkte dataretentie en dataretentie voor negentig dagen.
  • Om compliance-eisen te ondersteunen, is ExtremeCloud IQ het enige cloudmanagementplatform dat ISO 27001-, ISO 27017- en ISO 27701-gecertificeerd is. Het platform is compliant met de Global Data Privacy Regulation (GDPR) en alle ExtremeCloud IQ-klanten hebben het recht om op elk gewenst moment hun data te wissen. Daarnaast heeft ExtremeCloud IQ Level 1-status bereikt in het Cloud Security Alliance (CSA) Security Trust Assurance and Risk-programma (STAR). Het platform beschikt over ongeëvenaarde datasoevereiniteit, met zeventien Regional Data Centers (RDC’s) verspreid over de wereld en een cloudvoetafdruk op vijf continenten en in dertien landen.

Aanvullende quotes

Chris DePuy, Oprichter en Technology Analyst, 650 Group: “Doordat een steeds groter aantal bedrijven gebruik maakt van clouddiensten, hebben we het afgelopen jaar een snelle groei gezien in de markt voor cloud-managed netwerkdiensten. Cloud- en wireless technologie zijn tegenwoordig essentieel voor bedrijven die willen slagen in de flexibele, verspreide omgeving – die nu op grotere schaal aanwezig is dan ooit. Dit is een snel groeiende markt waarin Extreme bijzonder goed presteert. We verwachten dat de markt zal blijven groeien als toonaangevende leveranciers als Extreme hun cloudaanbod verder uitbreiden.”

Wes Durow, Chief Marketing Officer, Extreme Networks: “De waarde van clouddiensten voor een modern bedrijf is onbeschrijflijk groot en dat wordt benadrukt door het feit dat de cloud het snelst groeiende segment is van de netwerksector. Extreme heeft zijn sterke positie te danken aan zijn ongeëvenaarde netwerkautomatiseringsmogelijkheden, inzichten en performancegarantie. We zorgen ervoor dat onze klanten hun concurrenten voorblijven dankzij next-generation netwerkoplossingen ondersteund door de cloud. Extreme is trots op deze erkenning van Group 650 en kijkt ernaar uit om ons cloudaanbod te blijven uitbreiden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.