IT-consultancybureau Xebia neemt AWS-expert Oblivion over

Hiermee vergroot Xebia per direct zijn expertise op het gebied van Amazon Web Services (AWS)

| Xebia | 3 min | 30 juni 2021 9:36
Afbeelding: Het Oblivion kantoor | Copyright: Xebia
Xebia, een wereldwijd opererend IT-consultancybedrijf, kondigt de overname aan van Oblivion. Hiermee vergroot Xebia per direct zijn expertise op het gebied van Amazon Web Services (AWS).

Oblivion was één van de eerste adviesbureaus in de Benelux die Amazon Web Services omarmde en leverde honderden projecten op bij toonaangevende bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals Aegon, ABN AMRO, Wehkamp, PostNL en DSM. Oblivion beschikt over bijzonder veel AWS-kennis en -executiekracht. AWS benoemde de organisatie in 2018 tot Premier Consulting Partner en bekroonde hen met de AWS Migration-, DevOps-, Financial Services- en IoT-competentie.

Xebia helpt bedrijven over de hele wereld om digitaal te transformeren door hoogwaardige cloud-, data-, AI-, Agile-, DevOps- en softwareconsultancy te leveren. De snelgroeiende groep heeft verschillende succesvolle merken gelanceerd, waaronder cloudexpert Binx.io en data- en AI-specialist GoDataDriven. Met de overname van Oblivion onderstreept Xebia zijn focus op clouddiensten en blijft het bedrijf zich, geheel in lijn met hun strategie, uitbreiden.

"Xebia's cloudambities zijn immens. Als Advanced AWS Consulting en Training Partner hebben we een solide relatie opgebouwd met AWS. Naast meer focus brengt Oblivion de verbreding en diepgang die Xebia nodig heeft om zelfs de meest uitdagende cloud projecten tot een goed einde te brengen. Niet alleen voor onze klanten in de Benelux maar ook ver daarbuiten," aldus Andrew de la Haije, CEO Xebia.

"We zijn erg enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Door samen te werken met Xebia komen we weer een stap dichter bij ons doel: een leidende positie verwerven als één van Europa's toonaangevende cloud dienstverleners. Naast efficiencyvoordelen stelt deze samenwerking ons ook in staat om binnen onze ‘AWS-only’-strategie extra diensten aan te bieden. Dit alles vanuit de down-to-earth-aanpak die onze klanten van ons kennen en waarderen,” aldus Edwin van Nuil, CEO van Oblivion.

"Oblivion biedt onze klanten een duidelijk aanspreekpunt voor alles wat met AWS te maken heeft. Voor mij zijn zij de meest ervaren AWS-partner in de Benelux, die elk onderdeel van Amazon Web Services echt door en door kent. In de korte tijd dat we nu samenwerken, hebben onze klanten de toegevoegde waarde van hun expertise al kunnen ervaren," voegt Bart Verlaat, CEO van Binx.io, toe.

"Wij geloven, net als Xebia, in focus. Met zoveel expertise binnen de groep kunnen we onze klanten nu een ‘one-stop-shop’-ervaring bieden. Van cloudengineering en managed services, tot machine learning, multicloud oplossingen, data en AI, cloud-native software development en security," besluit Eric Carbijn, mede-oprichter van Oblivion.
  • Na de overname zijn Oblivion en Xebia Premier AWS Partner en Authorized Training Partner, met onder meer een Machine Learning, DevOps, Migration, en Financial Services Competency en de Solution Provider-status.
  • Oblivion blijft onder eigen label en onder het huidige management van Edwin van Nuil en Eric Carbijn opereren.
  • De overname zal worden aangeduid door de toevoeging van "proudly part of Xebia" aan het bedrijfslogo.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Xebia

Xebia, de snelgroeiende digitale leider, geeft al meer dan 20 jaar hoogwaardig advies aan bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie en levert diensten en oplossingen op het gebied van cloud, data, kunstmatige intelligentie, DevOps- en software. Xebia heeft met succes verschillende merken gelanceerd (Xebia, GoDataDriven, Binx, Xpirit, Qxperts, Appcino, Stackstate, Instruqt, Xebia Academy) en blijft uitbreiden met een 'buy and build'-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in de digitale ruimte. Xebia helpt de 250 grootste bedrijven ter wereld met het omarmen van innovatie, het toepassen van de nieuwste technologieën, en het implementeren van de meest succesvolle businessmodellen. Naast hoogwaardig advies levert Xebia ook geavanceerde tools en trainingen die moderne bedrijven nodig hebben om beter, slimmer en sneller te kunnen werken.
Meer over Xebia

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.