Helft van de Nederlanders ziet eigen online kluis zitten

Online kluis om persoonlijke digitale informatie op te slaan is populair

| Unisys | 2 min | 21 juni 2021 9:58
Gewaardeerd
Copyright: Jason Dent op Unsplash
De helft van de Nederlanders ziet heil in een eigen online kluis. Consumenten zijn exclusieve eigenaar van deze beveiligde omgeving, waarin ze belangrijke gegevens en informatie kunnen opslaan, zoals garantiebewijzen, hypotheekinformatie, foto’s, verzekeringspolissen of facturen. De kluis kan ook externe koppelingen bewerkstelligen met bijvoorbeeld banken, verzekeringen en energiebedrijven. 31 procent van de Nederlanders zou zo’n online kluis al direct in gebruik willen nemen. Dit blijkt uit onderzoek onder 499 Nederlanders van IT-dienstverlener Unisys.

Beveiligde digitale opslag via eigen bank of notaris

Als mogelijke aanbieders van de digitale kluis worden banken en notarissen genoemd. In deze aanbieders heeft het merendeel van de bevraagde consumenten veel vertrouwen (resp. 50% en 44%). De overheid wordt door 37 procent als mogelijke aanbieder genoemd. Technologische partijen zijn duidelijk minder favoriet met elf procent. Voor de locatie van de kluis is ook een duidelijke voorkeur: 79 procent ziet de eigen data het liefst opgeslagen op een server in Nederland. Zeven procent vindt het prima als dit in Europa gebeurt en veertien procent heeft geen voorkeur.

Tjaard Burger, Manager Financial Projects Nederland bij Unisys: “De waarde van persoonlijke data wordt door frequente en actuele hacks een belangrijker gespreksonderwerp. De beveiliging hiervan is een punt van aandacht; cybercriminelen weten immers precies waar de zwakke plekken zitten. Als je je data op meerdere plekken bewaart en niet kan checken of de software up-to-date is, loop je meer kans om gehackt te worden. Met één centrale kluis waarbij de security is ingebouwd en de software altijd up-to-date is, verklein je het risico op hacks aanzienlijk.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Unisys

Unisys (NYSE: UIS) is een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor de meest veeleisende bedrijven en overheden ter wereld. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten, hulp bij digitale transformatie van de werkplek, industriële applicaties en diensten en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik.
Meer over Unisys

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.