DataRobot introduceert schaalbare integratie met Snowflake’s Snowpark

Nieuwe integratie verkleint AI-productiekloof tussen data en machine learning-modellen

| DataRobot | 3 min | 11 juni 2021 14:18
Copyright: DataRobot
DataRobot, leider in Augmented Intelligence, introduceert een nieuwe integratie met het data cloud-platform van Snowflake. Hiermee maakt het de functies van Snowflake’s Snowpark beschikbaar voor DataRobot-gebruikers. De samenwerking helpt gezamenlijke gebruikers om snel modellen te ontwikkelen, te trainen en te implementeren door een geconfigureerde, volledig functionele omgeving te bieden voor Snowpark-gedreven modelontwikkeling. De integratie bouwt voort op de bestaande strategische samenwerking en integraties tussen DataRobot en Snowflake, met als doel elke organisatie in staat te stellen om AI succesvol in te zetten.

Hoewel investeringen in AI toenemen, worstelen organisaties met het daadwerkelijk in productie nemen van AI, door de productiekloof tussen data en machine learning-modellen. Naarmate het volume en de variëteit van data blijven toenemen, wordt de uitdaging om de voor modelontwikkeling benodigde data te verplaatsen naar de computing-omgeving van machine learning-modellen bovendien nog groter.

Om dit op te lossen, ontwikkelde DataRobot Portable Prediction Servers, waarmee organisaties elk DataRobot-model dichter bij hun productiedata kunnen brengen en kunnen integreren in bestaande pijplijnen en applicaties. Met Snowflake's aankondiging van Snowpark/Java UDF's (user-defined functions) kan DataRobot modellen rechtstreeks naar het data cloud platform van Snowflake brengen. De koppeling tussen Java UDF's en DataRobot Java Scoring Code elimineert de kloof tussen het productiemodel en de data, en stelt DataRobot-modellen in staat om in-database scoring uit te voeren binnen de Snowflake Data Cloud.

Door gebruik te maken van de kracht van Snowpark kunnen data-engineers, data scientists en ontwikkelaars coderen in de taal van hun keuze. Vervolgens kunnen workloads zoals ETL/ELT, datapreparatie en feature-engineering rechtstreeks binnen Snowflake's Data Cloud uitgevoerd worden, wat leidt tot betere prestaties, schaalbaarheid, en gelijktijdigheid met gehoste externe services. De toegevoegde mogelijkheden van Snowpark creëren een naadloze pijplijn voor in-database model scoring voor Code-Gen geschikte implementaties, op grote schaal.

DataRobot en Snowflake werken sinds 2018 samen om de kracht van geavanceerde, end-to-end enterprise AI en clouddata-inzichten voor klanten beschikbaar te maken. Recent werd DataRobot's Feature Discovery-mogelijkheid voor Snowflake-gebruikers geïntroduceerd.

"Snowpark is een van de vele functies die we hebben ontwikkeld om data-inzichten verder te democratiseren en onze klanten in staat te stellen pijplijnen te bouwen in hun voorkeursomgeving", zegt Isaac Kunen, Senior Product Manager bij Snowflake. "In combinatie met Augmented Intelligence van DataRobot hebben onze gezamenlijke klanten de mogelijkheid om eenvoudig de meest geavanceerde machine learning-modellen te coderen en in te zetten om hun zakelijke problemen op te lossen."

"De samenwerking tussen Snowflake en DataRobot levert ongeëvenaarde data- en AI-synergieën, en we zijn er trots op dat we de waarde die we voor klanten creëren nu nog verder vergroten", zegt Nenshad Bardoliwalla, SVP Product bij DataRobot. “Door de best-in-class integratie met Snowpark geven we klanten de mogelijkheid hun AI-modellen rechtstreeks in hun data cloud te implementeren. Hierdoor wordt de kracht van onze Augmented Intelligence uitgebreid naar de plek waar de bedrijfskritische data zich bevindt. Samen met Snowflake dichten we de AI-productiekloof voorgoed.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over DataRobot

DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
Voor onze dienstverlening geldt dat vermelde prijzen altijd excl. BTW zijn en dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren
en wordt gebruikt op een 'fair use' basis met bronvermelding.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.