Leer games maken van de experts van Nintendo

Met de nieuwe game maak game Gamestudio

| Nintendo | 2 min | 09 juni 2021 20:15
Copyright: Nintendo
Heb je er ooit van gedroomd je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met Gamestudio, dat aanstaande vrijdag verschijnt in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch. Deze nieuwe game-maak-game laat kids en ouders – en iedereen daartussen! - plezier beleven aan het maken en delen van hun eigen videogames. Door het verbinden van kleurrijke wezens die knopixen worden genoemd kan iedereen leren zelf games te maken met leuke, laagdrempelige lessen die spelers de basis van visueel games programmeren bijbrengen. Het mooiste is dat hier helemaal geen voorgaande ervaring voor nodig is! Bekijk de Een uitgebreide blik op Gamestudio (Nintendo Switch)-trailer voor een idee hoe knopixen eruitzien, wat ze in de game doen, en wat voor soorten games spelers kunnen maken. https://youtu.be/hSqo4bievCU

Knopixen zijn wezens met elk hun eigen persoonlijkheid die je helpen je games van de grond af op te bouwen. Er zijn tientallen knopixen in Gamestudio met elk een unieke functie, en spelers kunnen leren hoe ze games kunnen maken door ze op verschillende manieren te verbinden. Beginnende game-makers kunnen bijvoorbeeld een poppetje met de stick besturen door een stick-knopix met een poppetje-knopix te verbinden! Op die manier kunnen spelers de basis van games programmeren op een leuke en intuïtieve manier leren. En er zijn heel veel verschillende soorten games om te maken, van zijwaarts scrollende platformers tot kart-racers en ruimteschietspellen!

Game Builder Garage is vanaf aanstaande vrijdag exclusief verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor € 29,99.

In Gamestudio voor de Nintendo Switch kunnen kids en ouders, en iedereen daartussen, plezier beleven aan het maken en delen van hun eigen videogames. Door het verbinden van kleurrijke wezens die knopixen worden genoemd kan iedereen leren hun eigen games te maken met leuke, laagdrempelige lessen die spelers de basis van visueel games programmeren leren, zonder dat daar voorgaande ervaring voor nodig is.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nintendo
Nintendo Co., Ltd., met het hoofdkantoor in Kyoto, Japan, heeft via zijn geïntegreerde hardware- en softwareproducten franchises gecreëerd die wereldwijd bekende namen zijn geworden, waaronder Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ en Splatoon™. Nintendo streeft ernaar om voor iedereen unieke, intuïtieve entertainmentervaringen te bieden, videogameapparaten zoals de systemen uit de Nintendo Switch™-familie te produceren en op de markt te brengen, applicaties voor smartapparaten te ontwikkelen en uit te geven, en samen te werken met partners aan een reeks andere entertainmentinitiatieven zoals visuele content en pretparken. Vanaf de lancering van het Nintendo Entertainment System™, meer dan 30 jaar geleden, tot nu en in de toekomst is het de voortdurende missie van Nintendo om uniek entertainment te creëren dat een glimlach op de gezichten van mensen over de hele wereld tovert.
Meer over Nintendo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.