Acer-groep sluit zich aan bij RE100 en streeft naar 100% gebruik van hernieuwbare energie in 2035

Ook onthult Acer de laptop Aspire Vero, onderdeel van de duurzaamheidsmissie Earthion

| Acer | 6 min | 28 mei 2021 14:23
Copyright: Acer
De Acer-groep heeft bekendgemaakt dat het zich heeft aangesloten bij het initiatief RE100. Ook heeft het bedrijf de belofte gedaan om uiterlijk in 2035 voor 100% gebruik te maken van hernieuwbare energie. Daarnaast heeft Acer verklaard milieuproblemen te willen helpen aanpakken met het platform Earthion, waarmee het de sterke punten van zijn medewerkers en partners in de toeleveringsketen bundelt en de cirkel van impact van zijn inspanningen voor duurzaamheid vergroot. Deze sterke punten en inspanningen worden geïllustreerd door de laptop Aspire Vero, het eerste op duurzaamheid gerichte product van het Earthion-platform.

“Het raakt me om te zien hoe de medewerkers en partners van Acer de handen ineenslaan, wetende dat ze beslissingen kunnen nemen om ons milieu te beschermen voor toekomstige generaties”, aldus Tiffany Huang, Co-Chief Operating Officer bij Acer Inc. “AUO, Compal, Innolux en Quanta zijn er al bij betrokken. We kijken ernaar uit om meer partners te verwelkomen in de Earthion-missie van Acer, om de ontwikkeling van groene ontwerpen en processen te versnellen en om ons te ondersteunen in ons doel van 100% hernieuwbare energie voor een duurzame planeet.”

Toezegging voor de lange termijn over het gebruik van groene energie

Acer zet zich al lange tijd in voor het verbeteren van de energiezuinigheid. Het bedrijf hanteert sinds 2008 het wereldwijde bekendmakingssysteem van CDP om de milieueffecten van zijn toeleveringsketen te beheren. Acer heeft het systeem zelfs uitgebreid naar twee niveaus van leveranciersbetrokkenheid. In 2012 is Acer begonnen met het vaststellen van doelstellingen voor het terugbrengen van de CO2-uitstoot, door middel van energiebeheer en het gebruik van groene energie, waarbij 2009 als referentiejaar wordt gebruikt. Dankzij voortdurende inspanningen en een sterke motivatie wist de Acer-groep, inclusief haar wereldwijde operationele teams en dochterondernemingen, haar doelstelling voor 2020 te bereiken om de koolstofemissie wereldwijd met 60% te verminderen.

Nu heeft Acer een nieuwe belofte gedaan en streeft het ernaar om uiterlijk in 2035 voor zijn gehele energieverbruik gebruik te maken van hernieuwbare energie. Ook maakte het bedrijf bekend dat het zich heeft aangesloten bij RE100, een wereldwijd initiatief voor hernieuwbare energie dat honderden grote en ambitieuze bedrijven samenbrengt die streven naar het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit. Acer maakt al sinds 2013 gebruik van groene energie. Op een aantal locaties zijn zelfs zonnepanelen geïnstalleerd om zelf zonne-energie op te wekken. In 2020 bereikte de Acer-groep 44% gebruik van hernieuwbare energie.

“Het verheugt me Acer welkom te kunnen heten bij RE100. Door zich te verbinden aan 100% hernieuwbare elektriciteit in uiterlijk 2035, sluit Acer zich aan bij meer dan 300 van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven die zich inzetten voor een verandering van de markt”, vertelt Sam Kimmins, Head of RE100 bij The Climate Group. “Dit geeft een krachtig signaal af dat hernieuwbare elektriciteit zakelijk gezien een verstandige optie is, en we moedigen anderen aan dit voorbeeld te volgen”.

Earthion - sterke punten in de toeleveringsketen combineren

Acer heeft besloten zijn milieuverplichtingen verder uit te bouwen met Earthion, een platform dat de sterke punten bundelt van het bedrijf, zijn partners in de toeleveringsketen, consumenten (kanalen) en hun medewerkers. ‘Earthion’ is een samenvoeging van de woorden ‘Earth’ en ‘Mission’, oftewel ‘aarde’ en ‘missie’. Het is de naam die Acer heeft gegeven aan zijn missie om milieuproblemen aan te pakken met behulp van innovatieve en geïntegreerde oplossingen. De drijvende kracht achter Earthion is de overtuiging van de leden dat de onderlinge samenwerking daadwerkelijk een positief effect kan hebben op het milieu.
De belangrijkste focusgebieden van Earthion zijn:
  • Energie - 100% gebruik van hernieuwbare energie, als doel
  • Productontwerp - groene innovaties
  • Verpakkingsontwerp - gebruik van minder verpakking en meer gerecyclede materialen
  • Productie - minimalisering van de impact op het milieu
  • Logistiek - een kleinere ecologische voetafdruk
  • Recycling - recycling, hergebruik en herbestemming van hulpbronnen
Acer Earthion is het resultaat van jarenlange inspanningen en zal zich verder blijven ontwikkelen. Het oorspronkelijke idee was om als maatschappelijk verantwoorde onderneming meer te doen en de strijd aan te gaan met zowel de steeds dringender wordende gevolgen van de klimaatverandering als de digitale kloof. Dit idee leidde tot Project Humanity, een bedrijfsbreed initiatief om de aandacht te vestigen op toenemende mondiale problemen en om Acer-medewerkers aan te moedigen bij te dragen aan positieve veranderingen. Met Project Humanity, dat begon op individueel niveau, werd ernaar gestreefd om medewerkers te inspireren om in hun professionele hoedanigheid nieuwe ideeën voor te stellen en om ook collectief bij te dragen tot de doelstellingen van vermindering, hergebruik, recycling en herbestemming.

In 2020 is voor de verpakking van alle laptops van Acer gerecycled papier gebruikt. Dankzij deze milieuvriendelijke ontwerpen is 8.750 kg papierpulp bespaard en zijn er 20 miljoen plastic zakken minder gebruikt. Met de interne recyclingactiviteiten van Acer is meer dan 50 ton batterijen omgevormd tot nieuwe batterijen. Meer dan 75% van de medewerkers van Acer in 50 landen hebben meegedaan, vanuit hun eigen motivatie.

Met Earthion is dit initiatief verder uitgebreid: Acer wil deze cultuur delen met zijn partners en leveranciers, zodat er één overkoepelend platform ontstaat en de cirkel van impact nog groter wordt.

Het bedrijf heeft een duidelijk doel voor ogen: het gebruik van schone energie en duurzame materialen. Dit heeft geleid tot een gezamenlijke inspanning met leveranciers en partners om het Earthion-platform op te zetten. Het eerste product daarvan is de Aspire Vero, een laptop waarin duurzaamheid centraal staat.

Acer Aspire Vero - een laptop gericht op duurzaamheid

De Aspire Vero van Acer, het eerste product van het Earthion-platform, is een stap in de richting van een nieuwe kijk op het productieproces van computers. Voor de behuizing en de toetsen van het apparaat is gerecycled plastic (PCR) gebruikti. Met de milieuvriendelijke verpakking is dit nog verder uitgebreid: de Aspire Vero wordt geleverd in een doos die gemaakt is van 80-85% gerecyclede papierpulp, en het gebruik van plastic zakjes voor de bescherming van de adapter is beperkt door deze te vervangen door een papieren hoesje. Bovendien zijn de laptoptas en het blad tussen het toetsenbord en het scherm gemaakt van 100% industrieel gerecycled plastic.

De nadruk op duurzaamheid is ook terug te vinden in de ontwerptaal. Alle afbeeldingen op de verzenddoos zijn gedrukt met soja-inkt, en er is geen verf gebruikt op de behuizing van de laptop, wat de impact op het milieu beperkt. Voor de montage zijn gemakkelijk bereikbare standaardschroeven gebruikt, zodat de laptop eenvoudig te demonteren is. De laptop valt op door zijn unieke gele en vulkaangrijze accenten op de bumpers. De tekst op de R- en E-toets is omgedraaid, in een verwijzing naar de 3 Re’s: Reduce (reduceer), Reuse (hergebruik) en Recycle (recycle).

Achter dit alles gaat een aantrekkelijke en indrukwekkende computer schuil. De nieuwste Intel® Core™-processor van de 11e generatie met grafische kaart Intel® Iris® Xe zorgt ervoor dat onder andere dagelijkse productiviteitstaken moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. De maximale 1 TB aan M.2 SSD-opslagruimte biedt gebruikers voldoende ruimte om muziek, films en bestanden op te slaan. Het scherm heeft een scharnier dat de laptop iets omhoog brengt wanneer deze wordt geopend, wat de gebruiker ergonomischer laat typen. AI-ruisonderdrukking zorgt voor heldere videogesprekken. Ook is de laptop voorzien van Intel® Wi-Fi 6 (Gig+), een USB Type-C-poort, twee USB 3.2-poorten en een HDMI 2.0-poort voor video-uitvoer.

Wereldwijde lofbetuigingen voor duurzaamheid

De inspanningen van Acer op het gebied van transparante rapportage zijn erkend door wereldwijde duurzaamheidsindexen en het bedrijf is in de sector geprezen vanwege zijn milieu-, maatschappij- en governance-prestaties. In 2020 werd Acer opgenomen in drie wereldwijde duurzaamheidsindexen: voor het zevende opeenvolgende jaar in de Emerging Markets Index van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), met een AA-rating in de MSCI ESG Leaders Indexes en voor het vijfde jaar in de FTSE4Good Emerging Index. Bovendien werd Acer door The Wall Street Journal onder de 100 meest duurzaam beheerde bedrijven ter wereld geschaard.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Acer
Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality.
Meer over Acer
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.