ParkBee viert jubileum met 250ste locatie in Nederland

Een missie richting een leefbaardere stad

 | ParkBee | 71 views | 3 min | 20 april 2021 9:04
Gewaardeerd
Copyright: ParkBee
Het innovatieve parkeerplatform ParkBee bestaat deze maand vijf jaar en viert dit jubileum met het openen van de 250ste Nederlandse parkeerlocatie. In 2016 betrad ParkBee de ‘traditionele parkeermarkt’ met de eerste locaties ParkBee Zeeheld in Den Haag, Botersloot in Rotterdam en ParkBee Overtoom in Amsterdam. Het platform is ontstaan vanuit het gebrek aan beschikbare parkeergelegenheid in combinatie met onbenutte parkeerplekken bij bijvoorbeeld hotels en kantoren. Inmiddels heeft ParkBee in Nederland 250 locaties, en is sinds 2017 ook in het VK met 42 locaties en heeft na vijf jaar nog steeds dezelfde missie: zoveel mogelijk ruimte vrij te spelen op straat.

Werner Paul Boerma (CEO): 'In de afgelopen 5 jaar heeft ParkBee als parkeerplatform het fundament gelegd voor een oplossing van de parkeerproblematiek in grote steden. Het vinden van een parkeerplek is lastig, kost veel tijd en parkeren zelf is duur. Terwijl er bij vastgoedeigenaren substantiële parkeergelegenheid beschikbaar is. Door deze te benutten creëren we kansen voor de stad, bewoners, bezoekers en vastgoedeigenaren. Auto’s kunnen steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. Door middel van systeemintegraties en innovatieve datatechnologie maken wij de connectie tussen automobilist en omgeving. Zo zorgen we ervoor dat de automobilist sneller een betaalbare parkeerplek vindt. Na onze successen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, zijn we hard bezig door te groeien tot het leidende tech platform in Europa en daarmee in potentie een van de succesvolle Nederlandse techbedrijven.'

Slim parkeren altijd binnen handbereik

Mede via partners zoals bijvoorbeeld Parkmobile, Yellowbrick, ANWB, Tranzer en RingGo heeft ParkBee inmiddels toegang tot miljoenen gebruikers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Voor de automobilist heeft dit veel gebruiksvoordelen. Zo kun je bijvoorbeeld in de Parkmobile of Yellowbrick app toegang krijgen tot een ParkBee locatie of via Google Maps en Waze automatisch zo snel mogelijk naar een parkeergelegenheid navigeren vlakbij je bestemming. Het scheelt tijd en onnodig verkeer door direct naar een parkeerplaats te navigeren. 'En dat is nog maar het begin,' aldus Boerma. 'Met onze datatechnologie weten we waar de parkeerdruk hoog is - of zal zijn - en kunnen we met verschillende parkeerproducten altijd het juiste aanbod doen aan gebruikers. Door ons directe en internationale netwerk in de steden vind je altijd een locatie dichtbij jouw bestemming, je reserveert een parkeerplek vooraf of opent direct de slagboom via je favoriete app.'

Straatbeeld en schone lucht

Door ‘off-street’ ofwel garage parkeren toegankelijk te maken voor iedereen, zorgt ParkBee voor leefbare steden. Niet alleen door het letterlijk creëren van ruimte op straat, maar ook door het verminderen van CO2 uitstoot. Naast de optimalisatie van het parkeren, zal ParkBee zich daartoe ook richten op het stimuleren van elektrisch rijden door het plaatsen van laadinfrastructuur bij parkeerplaatsen alsook het ontwikkelen van mobility hubs voor deelvervoer. Nog dit jaar verwacht ParkBee de 100ste parkeerlocatie openen in Amsterdam, waarmee het ‘off-street’ parkeren in Amsterdam alleen al tot 4 ha meer ruimte kan leiden, dat zijn 6 voetbalvelden. Met de huidige groei en plannen voor Europese expansie, zal dat leiden tot goed bereikbare, levendige en groene steden in heel Europa.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over ParkBee

Het digitale parkeerbeheer platform ParkBee is opgericht door Jian Jiang en Tom Buchmann. In 2016 ging het platform de markt op met de eerste locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. ParkBee is uitgegroeid tot een Tech scale-up dat een einde maakt aan het parkeerprobleem door het ontsluiten van niet gebruikte private parkeerplaatsen van bijvoorbeeld bedrijven, appartementencomplexen, hotels en supermarkten. Inmiddels zijn daar ook publieke garages en garages in eigen beheer aan toegevoegd.
Meer over ParkBee

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW. Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren en wordt gebruikt op een 'fair use' basis.