Mimecast neemt Segasec over

Overname beschermt klanten tegen misbruik van merken
| Mimecast | 2 min | 06 januari 2020 17:26
Gewaardeerd
Mimecast neemt het securitybedrijf Segasec over. Door de overname kan Mimecast zijn klanten nog beter beschermen tegen aanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van nepwebsites en -domeinen om inloggegevens van klanten, medewerkers en partners te stelen. Ook biedt de technologie van Segasec een manier om phishingaanvallen en pogingen tot impersonatie actief te monitoren, beheren en blokkeren.

Cybercriminelen maken steeds vaker misbruik van bekende merken om allerlei geavanceerde aanvallen uit te voeren. Het merk fungeert dan als lokmiddel. Segasec past machine learning toe om dit type aanvallen in een vroegtijdig stadium te identificeren.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de Mimecast-Segasec-oplossing:
  • Beschermt medewerkers, klanten, partners en derde partijen tegen phishingaanvallen waarbij nepdomeinen worden ingezet die sterk lijken op de officiële branding.  
  • Identificeert en beschermt tegen aanvallen waarbij cybercriminelen een website hebben gekloond voor schadelijke acties tegen belanghebbenden.
  • Blokkeert verdachte websites en haalt ze uit de lucht.

Email Security 3.0

Met de overname van Segasec bouwt Mimecast voort op zijn Email Security 3.0-strategie. Deze aanpak draait om het beschermen van klanten in drie cruciale zones. Zone 1 omvat de securitybedreigingen die de organisatie binnen proberen te dringen, Zone 2 zijn de kwetsbaarheden en dreigingen binnen de organisatie zelf en Zone 3 omvat de aanvallen die plaatsvinden buiten de organisatie.

Segasec versterkt de Zone 3-security van Mimecast via een totaalaanpak voor het beperken van digitale risico's. Daarnaast verrijkt de oplossing de verdedigingssystemen voor Zone 1 met inzichten uit dreigingsanalyses. De integratie met de e-mail- en websecuritydiensten van Mimecast zorgt ervoor dat schadelijke domeinen snel worden geblokkeerd. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van klanten.

Schadelijk voor het vertrouwen

"Elk merk loopt het risico op aanvallen die het vertrouwen van medewerkers, klanten, partners en derde partijen misbruiken en schaden", zegt Peter Bauer, chief executive officer van Mimecast. "Segasec stelt onze klanten in staat een proactieve aanpak te hanteren voor het identificeren - en zelfs voorkomen - van aanvallen waarbij hun merken worden geïmiteerd op domeinen die niet van hen zijn."

"Tegelijkertijd geeft Segasec bedrijven inzicht in de manier waarop hun merken worden misbruikt door cybercriminelen", vervolgt Bauer. "Bovendien zijn de oplossingen van Segasec complementair aan het recent door ons overgenomen DMARC Analyzer, dat de beveiliging tegen misbruik van echte klantdomeinen vereenvoudigt."

"In de digitale economie worden we steeds afhankelijker van websites en e-mail om met bedrijven te communiceren, zowel zakelijk als privé", zegt Elad Schulman, chief executive officer en medeoprichter van Segasec. "Misbruik van vertrouwde merken is een groeiend probleem. De krachtige combinatie van Mimecast en Segasec biedt organisaties een betere bescherming van hun merken, klanten, werknemers en andere belanghebbenden."

Over Mimecast

Mimecast is een cybersecurityleverancier die duizenden organisaties wereldwijd ondersteunt op het gebied van e-mailbeveiliging, vertrouwelijkheid en continuïteit. De uitgebreide cloudsuite van Mimecast stelt organisaties in staat een complete strategie voor cyberresilience te implementeren. Van e-mail, websecurity, archivering en gegevensbeveiliging tot awarenesstrainingen, het optimaliseren van uptime en meer: Mimecast maakt organisaties weerbaar tegen cyberaanvallen, menselijke fouten en technische storingen.
Meer Mimecast

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor