Sophos zorgt met Intercept X voor next-generation Always-Connected 5G pc-cyberbeveiliging voor Qualcomm Snapdragon-computerplatform

 |  Sophos |  22 views | 2 min | 23 februari 2021 16:55
Afbeelding: Qualcomm Snapdragon | Copyright: Qualcomm
Sophos biedt met Intercept X endpointbescherming voor 5G-pc's die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologies, Inc. De combinatie van Sophos Intercept X met Snapdragon biedt gebruikers next-gen beveiliging via een altijd actieve, altijd verbonden pc-omgeving.

Snapdragon-computerplatforms maken 5G-connectiviteit mogelijk en zijn gebouwd op smartphonetechnologie om eersteklas prestaties en efficiëntie te leveren aan 4G- en 5G-mobiel verbonden laptops. Sophos Intercept X is ontworpen om geavanceerde computersystemen en endpoints te beschermen en de nieuwste cyberdreigingen te stoppen met AI en anti-ransomware-mogelijkheden. Sophos verwacht dat Intercept X voor Snapdragon-computerplatforms in de tweede helft van 2021 beschikbaar is.

"Een altijd actieve, altijd verbonden, interactieve computeromgeving die smartphone- en pc-technologie combineert, biedt unieke beveiligingsmogelijkheden en -kansen", zegt Joe Levy, Chief Technology Officer, Sophos. “Mobiele apparaten hebben van oudsher veel minder beveiligingsincidenten meegemaakt dan pc's met traditionele architecturen. Dat is zeker niet omdat ze niet alomtegenwoordig zijn, maar eerder vanwege hun moderne architectuur die algemene voorspelbaarheid biedt ten opzichte van pc's. Hierdoor kunnen leveranciers van applicaties hoogwaardige en veilige software ontwerpen.”

Levy vervolgt: “Snapdragon-computerplatforms markeren een grote stap voorwaarts omdat ze alle functionaliteiten en prestaties van een pc bieden, maar met veel van de voordelen van moderne mobiele computerapparatuur. Beveiliging houdt van voorspelbaarheid, en Sophos is blij deel uit te maken van het beveiligen van dit next-gen computerplatform."

Sophos Intercept X zal ook:
  • Gebruik maken van Connected Standby voor continue communicatie met een groot aantal door Snapdragon aangedreven pc's, zodat beveiligingsonderzoeken minder onbekende factoren zullen bevatten, aangezien gegevens niet worden gemist doordat apparaten offline zijn
  • AI-acceleratie gebruiken via de Qualcomm® AI Engine om steeds meer AI-afhankelijke software in realtime op het apparaat te compileren met optimalisaties om sneller en energiezuiniger te werken, wat belangrijk is wanneer apparaten op een batterij werken
  • De root of trust op hardwareniveau gebruiken om de apparaat- en cryptografische integriteit vast te stellen en zo sterke identiteitsbindingen te creëren
"Nu, naast het mogelijk maken van ‘altijd aan, altijd verbonden’ pc-ervaringen, bieden onze 5G-compatibele Snapdragon-computerplatforms de next-gen beveiligingsinnovatie die is geworteld in onze geavanceerde AI- en 5G-connectiviteitsmogelijkheden", aldus Miguel Nunes, senior director Product Management, Qualcomm Technologies, Inc. “Door met Sophos samen te werken, tillen we de beveiliging op het apparaat naar een nieuw niveau door hun toonaangevende endpoint-bescherming te verbeteren met AI-versnelde opsporing van bedreigingen op onze oplossingen. We zijn verheugd dat Sophos het computergebruik transformeert met de next-gen beveiliging op bedrijfsniveau op 5G-aangedreven Snapdragon-computerplatforms."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Sophos

Als wereldwijde leider in next-gen cybersecurity beschermt Sophos (LSE: SOPH) organisaties tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen. Aangedreven door SophosLabs, een wereldwijd team voor threat intelligence en data science, beschermen de cloudgebaseerde en AI-aangedreven oplossingen laptops, servers, mobiele devices en netwerken tegen immer evoluerende cyberaanvaltechnieken waaronder ransomware, malware, exploits en phishing.

Het cloudgebaseerde beheerplatform Sophos Central integreert het volledige portfolio van Sophos’ next-genoplossingen (waaronder de endpointoplossing Intercept X en XG next-gen firewall) in een enkel ‘gesynchroniseerd beveiligingssysteem’ dat via een set API's toegankelijk is.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW