Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Verbeterde rapportage en nieuwe gebruikersinterface
 |  Barracuda Networks |  22 views | 3 min | 23 februari 2021 9:14
Copyright: Barracuda Networks
  • In 2020 hebben 4.550 organisaties Barracuda Email Threat Scanner gebruikt om 2.600.531 mailboxen te scannen, waarbij 2.029.413 aanvallen werden gedetecteerd
  • Per organisatie werden gemiddeld 512 aanvallen gevonden
  • 14% van alle mailboxen bevatte minstens één e-maildreiging
  • In 59% van de gedetecteerde dreigingen ging het om phishing
Barracuda lanceert een compleet herziene versie van de Barracuda Email Threat Scanner. Dit is een gratis tool die helpt bij het detecteren van e-maildreigingen die langs de e-mailgateway van bedrijven zijn gekomen. Daarbij gaat het onder andere om zeer gerichte aanvallen zoals spearphishing, business email compromise (BEC), het overnemen van email conversaties en het nabootsen van services.

Iedere scan levert een rapport op over de aangetroffen dreigingen, maar ook over de emaildomeinen en werknemers die risico lopen. Deze informatie helpt organisaties om kwetsbaarheden in de bestaande e-mailbeveiliging te identificeren en te verhelpen.

De vernieuwde Barracuda Email Threat Scanner biedt onder andere een update van de gebruikersinterface voor het dashboard van de scanner:
  • Scan preview pagina, waarmee gebruikers de voortgang van hun scan kunnen volgen terwijl deze wordt uitgevoerd;
  • Real-time overzicht van de eerste resultaten terwijl Email Threat Scanner mailboxen verder scant en dreigingen detecteert;
  • Verbeterde dashboardrapportage van de gedetecteerde dreigingen, waarmee het gemakkelijker wordt om in te zoomen op specifieke bevindingen en deze te interpreteren;
  • Een 14-dagen gratis proefversie van Barracuda Sentinel kan nu rechtstreeks vanuit de scanner worden gestart, zodat klanten kunnen ervaren welke voordelen continue bescherming biedt.
In 2020 hebben 4.550 organisaties over de hele wereld Barracuda Email Threat Scanner gebruikt om 2.600.531 mailboxen te scannen, waarbij 2.029.413 dreigingen werden gedetecteerd. Per organisatie werden gemiddeld 512 dreigingen aangetroffen en in één op de zeven mailboxen (14%) werd minstens één dreiging gevonden, zelfs wanneer berichten werden gescand door een e-mailgateway-oplossing.

De gedetecteerde aanvallen vallen onder vier soorten e-maildreigingen: phishing, scamming, afpersing en business email compromise (BEC). Van de ruim twee miljoen unieke dreigingen die werden gevonden, werd phishing het meest gemist door de bestaande e-mailbeveiligingsoplossingen van organisaties (59%). Scamming kwam op de tweede plaats (39%). Afpersing (9%) en BEC (8%) kwamen minder vaak voor, maar cybercriminelen voeren dit type aanval vaak op een kleinere schaal uit, omdat deze sterk gepersonaliseerd zijn.

“Spearphishing is gevaarlijker dan ooit omdat aanvallers steeds geraffineerder te werk gaan. Hoewel veel organisaties hebben geïnvesteerd in bescherming tegen e-maildreigingen, weten veel van deze aanvallen toch door de gateways te komen en komen ze terecht in de inbox van gebruikers”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Zoals uit deze cijfers blijkt, bieden traditionele e-mailgateways geen afdoende bescherming. Voor een optimale beveiliging zouden klanten ook API-gebaseerde inbox-bescherming moeten inzetten”

Barracuda Sentinel integreert rechtstreeks in Office 365 om dreigingen in het e-mailsysteem te detecteren die niet worden herkend door traditionele beveiligingsgateways. Kijk op https://www.barracuda.com/products/sentinel voor meer informatie.

Aanvullende informatie:

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Barracuda Networks

Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW