Datto sluit zich aan bij Ransomware Task Force, een nieuw initiatief van Institute for Security and Technology

Als vertegenwoordiger van MSP’s zal Datto samen met Microsoft, Citrix en andere leiders de groeiende cyberdreigingen bestrijden
 |  Datto |  97 views | 3 min | 18 januari 2021 15:14
Gewaardeerd
Copyright: Institute for Security and Technology
Datto Holding Corp., wereldwijd leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), sluit zich aan bij de Ransomware Task Force. Het bedrijf maakt bekend dat ze door het Institute for Security and Technology zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze multi-sector task force. Als oprichtend lid sluit Datto zich aan bij andere wereldberoemde deskundigen en IT-giganten in de strijd tegen cybercriminaliteit. Datto zal de MSP-gemeenschap vertegenwoordigen, met de nadruk op de belangen en behoeften van kleine en middelgrote bedrijven (MKB).

“Cybercriminelen leren van elkaars aanvallen door informatie te delen en hun vakmanschap voortdurend te ontwikkelen”, aldus Ryan Weeks, CISO van Datto. “Alle organisaties – overheden, multinationals en het MKB – moeten de ernstige dreiging van cyberaanvallen benaderen met eenzelfde samenwerkingsconcept. Werken in silo’s tegen deze geavanceerde aanvallers is geen optie meer. De afgelopen jaren zijn door cybercriminelen succesvolle bedrijven opgezet die gebruik maken van fragiele cybersecurity- en herstelpraktijken van organisaties. Alleen door samen te werken over alle sectoren heen kunnen we vooruitgang boeken in de strijd tegen cybercriminaliteit.”

Cyberdreigingen, met name ransomware-aanvallen, zijn een groeiende zorg voor organisaties in alle sectoren wereldwijd. De COVID-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende verschuiving naar werken op afstand, in combinatie met het aanpassingsvermogen en de geavanceerdheid van de aanvallen, creëerde een perfect momentum voor een breed scala aan bedreigingen. De FBI stelt zelfs dat cyberaanvallen met meer dan 400% zijn toegenomen sinds het begin van de pandemie.

“Veiligheid is vanaf het begin de kern van Datto geweest, zowel cultureel als ingebouwd in onze technologie. Maar we hebben ook geleerd dat een op focus op veiligheid een levenslange reis is en constante aandacht en investering vereist. Bedrijven moeten hun verdediging continu verhogen en waakzaam blijven voor escalerende bedreigingen”, aldus Tim Weller, CEO van Datto.

MSP’s bevinden zich in de frontlinie van een cyberoorlog en beschermen zowel hun eigen infrastructuur als de IT-systemen van de MKB-klanten die zij bedienen tegen bedreigingen zoals ransomware. Volgens het Global Ransomware Report 2020 van Datto blijft ransomware de meest voorkomende cyberdreiging van het MKB. 60% van de MSP’s meldt dat hun MKB-klanten in de eerste helft van 2020 zijn getroffen. Als onderdeel van het Ransomware Task Force zal Datto het MKB helpen bij het opleiden en in staat stellen om in 2021 cyberbestendigheid tot een topprioriteit te maken. Alleen door het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen kleine en middelgrote ondernemingen de kostbare downtime en verstoringen die zich na een aanval voordoen, vermijden.

Voor meer informatie over ransomware, de toekomstige uitdagingen en de rol van Datto in de task force, bezoek: https://www.datto.com/blog/datto-to-serve-on-the-institute-for-security-and-technologys-multi-sector-ransomware-task-force. Voor meer details over de Ransomware Task Force, kijk op: http://securityandtechnology.org/blog/a-broad-coalition-for-decisive-action-on-ransomware.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Over Datto

Als 's werelds toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software- en technologieoplossingen, geleverd door Managed Service Providers (MSP's), stelt Datto dat er geen grenzen zijn aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt oplossingen op het gebied van Unified Continuity, Networking en Business Management en heeft een uniek ecosysteem van MSP-partners gecreëerd. Deze partners leveren Datto-oplossingen aan meer dan één miljoen bedrijven over de hele wereld.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW