BNP Paribas en Orange Business Services bundelen krachten en implementeren SD-WAN op 1.800 locaties in Frankrijk

Co-constructie aanpak zorgt voor bedrijfscontinuïteit tijdens implementatie

| Orange Business Services | 2 min | 13 januari 2021 16:36
Gewaardeerd
Copyright: Orange Business Services
BNP Paribas heeft Orange Business Services geselecteerd om een SD-WAN-oplossing te implementeren in meer dan 1.800 bankfilialen in heel Frankrijk. BNP Paribas richt zich op het ontwikkelen en integreren van nieuwe digitale oplossingen en blijft de hoogste standaarden bieden om de gebruikerservaring voor zowel klanten als medewerkers te verbeteren.

Door Flexible SD-WAN van Orange Business Services te integreren, profiteert BNP Paribas van een modern en flexibel technologisch platform om zijn digitale transformatie te versnellen. Dit maakt een snelle en eenvoudige implementatie van meerdere services mogelijk, zoals dynamische routering en padselectie met schaalbaarheid en flexibiliteit. Het stelt beheerders ook in staat om de prestaties van de infrastructuur te bewaken en mogelijke netwerkcongestie op te lossen door middel van eenvoudige softwaremodificaties, waardoor de prestaties van toepassingen worden geoptimaliseerd. Door de inzet van SD-WAN, kan BNP Paribas profiteren van een volledig beveiligd hybride netwerk met native multi-cloud, multi-access en multi-applicatie. De Bank zal ook profiteren van geoptimaliseerd en gecentraliseerd beheer en intelligente routing voor haar nieuwe infrastructuur.

Nauwe samenwerking tussen business en IT voor meer flexibiliteit

Vanaf het begin van het project hebben experts van Orange Business Services en BNP Paribas samen het ontwerp van de oplossing gebouwd en prioriteit gegeven aan de te implementeren functies. Meer dan 3.600 toegangslijnen - twee per filiaal, inclusief één internettoegangslijn - worden momenteel uitgerold waarbij de nadruk ligt op het handhaven van de bedrijfscontinuïteit van elke locatie tijdens de migratie. In aanvulling op de SD-WAN laag, zijn firewalls voor verbeterde beveiliging ook onderdeel van deze implementatie.

"Het was van het grootste belang voor ons om een partner te kiezen die al bewezen ervaring had met het implementeren en gebruiken van SD-WAN-oplossingen. Orange Business Services viel op als een vertrouwde partner. Naast hun IT-expertise, toonden de Orange-teams begrip voor onze zakelijke uitdagingen en wisten ze wat er moest gebeuren om onze end-to-end digitale transformatie te ondersteunen. Deze nauwe samenwerking tussen onze teams vanaf het allereerste begin van het project was één van de sleutels voor zowel het succes als voor een vlotte uitrol, " zei Bernard Gavgani, Chief Information Officer bij BNP Paribas Group.

"We zijn verheugd om BNP Paribas te ondersteunen bij hun transformatieprogramma en om het eerste grootschalige SD-WAN-project in de retail bankensector voor de Franse markt te implementeren. Een diepgaand begrip van de zakelijke behoeften van onze klanten is essentieel om samen op maat gemaakte en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Orange Business Services zal de centrale en lokale teams van BNP Paribas blijven begeleiden om hun SD-WAN-vaardigheden te leren en te ontwikkelen ", aldus Nadine Foulon-Belkacémi, Executive Vice President, French Major Clients bij Orange Business Services.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Orange Business Services

Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
Voor onze dienstverlening geldt dat vermelde prijzen altijd excl. BTW zijn en dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren
en wordt gebruikt op een 'fair use' basis met bronvermelding.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.