OMRON introduceert de 1S Servo-serie met motion-veiligheidsfunctie

Nieuwe functionaliteit beschermt operators, machines en producten en zorgt tegelijkertijd voor een hogere productiviteit

| Omron | 2 min | 12 januari 2021 13:34
Afbeelding: De 1S Servo Serie | Copyright: Omron
OMRON introduceert zijn nieuwe serie 1S Servo-aandrijvingen en motoren met motion-veiligheid. Motion-veiligheid garandeert de veiligheid van de operator, verkort de inbedrijfstellingstijd en minimaliseert de stilstand van de machine- en productieverliezen. De integratie van motion-veiligheidsfuncties in de servoaandrijvingen en -motoren minimaliseert ook de kosten, het aantal componenten en de complexiteit van de bedrading.

Dankzij de motion-veiligheid kunnen fabrikanten machinestops, interferentie tijdens een onverwachte shutdown en productieverlies vermijden, alles dankzij een gesynchroniseerde noodstop. De nieuwe 1S Servo-serie helpt fabrikanten om zowel motion- als veiligheidsregelingen op het hoogste niveau in de industrie te realiseren.

Josep Marti, Motion Product Marketing Manager bij OMRON Europe, legt uit: "Als een operator in een productielijn onderhoud of aanpassingen uitvoert in de buurt van een machine die in productie is, kan de machine afremmen tot een veilige snelheid, zonder de productie te stoppen. De machine keert weer terug naar de normale snelheid wanneer de operator het gebied verlaat. En als de operator moet ingrijpen in het proces, kunnen alle assen worden gestopt met de functie Safe Stop en op een veilige stilstand worden gehouden met de modus Safe Operating Stop."

Bovendien zijn op een verpakkingslijn de wisselingen (bijvoorbeeld het invoeren van een nieuwe folie) sneller, dankzij de veilige richtingsmodus. Als de machine stopt, kan er continu stroom worden geleverd aan de motoren, waardoor wordt voorkomen dat producten in de machine worden beschadigd en de operator niet hoeft in te grijpen. Dit vermindert productieverlies.

"Door te zorgen voor een veilige werking met de 1S Servo-serie met motion-veiligheidsfunctionaliteit, dragen we bij aan een grotere veiligheid en productiviteit in de productie," concludeert Josep Marti.

De 1S Servo-serie is eenvoudig en snel te installeren, met slechts één kabelaansluiting: de voedings-, encoder- en remkabel zijn allemaal in een voorgemonteerde kabel met een IP67-connector geplaatst. Alle veiligheidsfuncties worden volledig bestuurd via het EtherCAT-netwerk, waardoor de bedrading en het onderhoud worden beperkt, terwijl ze voldoen aan het maximale veiligheidsniveau (PL-e).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Omron

Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotive-elektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten, en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij.
Meer over Omron

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.