NETGEAR breidt zakelijk portfolio uit met nieuwe WiFi 6 access point voor bedrijven

Nieuwe WAX204 voorziet kleine bedrijven en thuiskantoren van krachtige en gemakkelijk te installeren en managen WiFi-verbinding
| NETGEAR | 3 min | 27 november 2020 17:35
Afbeelding: De WAX204 | Copyright: NETGEAR
NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, breidt haar zakelijke portfolio uit met access points voorzien van de nieuwste WiFi 6 technologie. De nieuwe WAX204 WiFi access point wordt toegevoegd aan de bestaande Business Essentials-lijn, met krachtige en toch voordelige access points van de netwerkspecialist, en is zeer geschikt voor kleine bedrijven en thuiskantoren.

De Business Essentials-lijn van NETGEAR is speciaal ontworpen voor bedrijven die geen netwerkbeheer op afstand nodig hebben, maar wel op zoek zijn naar een eenvoudige en lokale netwerkoplossing met een intuïtieve gebruikersinterface. Producten in de reeks bestaan uit Desktop WiFi access points, voorzien van WiFi 5 en WiFi 6, en leveren een combinatie van goede prestaties en dekking tegen de juiste prijs.

Als onderdeel van de Business Essentials-productreeks biedt de WAX204 thuiswerkers, kleine bedrijven en winkeleigenaren een efficiënte netwerkoplossing voor veelvoorkomende draadloze netwerkproblemen. Met de geavanceerde technologie van de WAX204 worden problemen zoals een haperige verbinding, vertraging wegens beperkte bandbreedte, onderbroken connectiviteit en lage snelheid, opgelost. De WAX204 is daarnaast voorzien van de nieuwste WiFi 6-technologie, is betaalbaar en eenvoudig te installeren, zonder bijkomende infrastructuur- of implementatiekosten. Daardoor is het een van de voordeligste WiFi-oplossingen voor kleine bedrijven, thuiskantoren, winkel- of horeca-eigenaren die zowel een goede prestatie en dekking als netwerkbeveiliging biedt.

Betere dekking met aparte netwerken

In ieder huis of bedrijf is het belangrijk dat een draadloze access point de beste dekking geeft. Dankzij de nieuwe WiFi 6-technologie geeft de WAX204 een betere dekking dan eerdere WiFi-generaties, zoals WiFi 5. Deze verbetering zorgt voor minder dode WiFi-zones waardoor werknemers, thuiswerkers en klanten minder frustratie ervaren en op een productievere manier gebruik kunnen maken van een betere draadloze WiFi-verbinding.

Als meerdere mensen hetzelfde draadloze netwerk gebruiken, concurreert ieder apparaat om dezelfde bandbreedte. Met de WAX204 is het mogelijk om tot drie afzonderlijke draadloze netwerken op te zetten met losse kanalen (SSID), waardoor iedere netwerkverbinding betere prestaties levert. Thuiswerkers kunnen hierdoor aparte netwerken opzetten, bijvoorbeeld één voor streaming en één voor downloaden, zodat videogesprekken en de overdracht van grote bestanden zonder onderbrekingen verlopen.

De WAX204 biedt dankzij de geavanceerde technologie en nieuwste WiFi 6 nog meer functies en voordelen.
 • Hogere prestaties
  Tegenwoordig werkt bijna ieder (smart)apparaat, zoals laptops, telefoons, tv’s en lampen, via een internetverbinding, waardoor veel verschillende apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op de bandbreedte van het beschikbare WiFi-netwerk. Dankzij de WiFi 6-technologie en 1,8 Gbps bandbreedte van de WAX204 worden netwerkprestaties verbeterd en kunnen er meer apparaten op optimale snelheid werken, wat zorgt voor snelheden die 40% sneller zijn dan die van WiFi 5. Ook geeft de WAX204 ondersteuning voor oudere apparaten, die dankzij de acces point wordt de prestatie van deze apparaten verhoogd.
 • Eenvoudige installatie
  De installatie van de WAX204 access points is makkelijker dan ooit. De intuïtieve, webgebaseerde interface biedt een stapsgewijze handleiding voor een snelle en eenvoudige installatie.
 • Verbeterde beveiliging
  Netwerkbeveiliging, zowel in een (thuis)kantoor als winkel, is belangrijker dan ooit en de WAX204 heeft meerdere beveiligingsfuncties. Zo is het mogelijk om tot drie SSID’s in te stellen, die apparaten van elkaar scheiden, waardoor gegevens extra beveiligd worden. Bovendien gebruikt de draadloze access point een WPA3-authenticatie en een DHCP NAT-server om de netwerkverbinding optimaal te beveiligen.
 • Extra functies
  Zelfs in de geavanceerde draadloze wereld heeft een bekabelde verbinding nog steeds voordelen. De WAX204 access point biedt vier Ethernet LAN-poorten voor een bekabelde verbinding, bijvoorbeeld voor printers, gameconsoles of een werkstation. Daarnaast fungeert de WAX204 als router en access point, zodat een afzonderlijke router niet nodig is.
 • Ondersteuning waar nodig
  De WAX204 wordt geleverd met een toonaangevende hardware garantie van drie jaar en 90 dagen ondersteuning via telefoon of chat.

Beschikbaarheid

De WAX204 WiFi 6 Access Point is vanaf komende maand in Europa verkrijgbaar voor een adviesprijs van €129,99.

Kijk voor meer informatie over nieuwste netwerkproducten en -oplossingen op de website van NETGEAR.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over NETGEAR

NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor