Rubrik introduceert Andes 5.3

Andes 5.3 vertienvoudigt back-up-snelheid voor SQL-omgevingen en vermindert kosten voor documentopslag in de cloud tot 95 procent

| Rubrik | 3 min | 20 november 2020 10:17
Gewaardeerd
Copyright: Rubrik
Rubrik kondigt vandaag de Andes 5.3-release aan voor zijn cloud data management platform. De nieuwste update richt zich voornamelijk op het ondersteunen van organisaties bij het moderniseren en automatiseren van hun data management, het uitbreiden naar de cloud en het afzwakken van risico’s rondom de datasets van organisaties.

Deze laatste ontwikkelingen komen op een moment dat organisaties versneld de cloud aan het integreren zijn om thuiswerkende werknemers en de explosieve datagroei beter te ondersteunen. In een recent rapport van Forrester kwam naar buiten dat – grotendeels als gevolg van de pandemie – de publieke cloud infrastructuur met maar liefst 35 procent zal groeien in 2021. Daarnaast laat het BitDefender Mid-Year Threat Landcscape Report zien dat tijdens deze pandemie ransomware-aanvallen wereldwijd met 715 procent gestegen zijn. Met andere woorden: er wordt flink geprofiteerd van de pandemie en het feit dat veel mensen thuiswerken.

Om in deze veranderende omstandigheden te blijven functioneren hebben organisaties een data management oplossing nodig die soepel data naar de cloud migreert en vervolgens ook beschermt tegen cyberaanvallen. De Andes 5.3-release is ontwikkeld om aan de behoeftes van klanten te voldoen door grotere schaalbaarheid en prestatiekracht, betere en eenvoudige cloud-migratie, en uitgebreide intelligente risicomitigatie te leveren.

Prestatie op organisatieniveau

Andes 5.3 levert verbeterde prestaties voor de infrastructuur en applicaties van grote organisaties:
  • 10x snellere back-ups van SQL Server-omgevingen die honderden databases per host ondersteunen, waardoor nachtelijke back-ups tot een uur verkort worden en de ondersteuning van maximaal 10.000 SQL-databases op een enkele Rubrik 4-node cluster mogelijk wordt gemaakt;
  • Oracle back-up-snelheid is verdubbeld tot bijna een gigabyte per seconde;
  • Een nieuwe ‘Recovery Validation’ functie voor Oracle in Andes 5.3 maakt validatie en recovery testen mogelijk die ervoor zorgen dat een Oracle database makkelijk te herstellen is.

Uitbreiding naar de cloud

Rubrik richt zich sinds de oprichting op de cloud, en breidt met Andes 5.3 coördinatie en kostenbeheer uit naar de private en publieke cloud-infrastructuren en tevens hybride omgevingen:
  • Google Cloud wordt ondersteund om VM’s te gebruiken en om geautomatiseerde back-ups van SAP HANA in te zetten met behulp van op Rubrik Service Level Agreements (SLA)-gebaseerde beleidsregels;
  • Uitgebreide hybride cloud VMware-bescherming on-prem, AWS, Azure en Google, en VMware Cloud op AWS;
  • Volledige cloud-native Polaris voor Amazon RDS, waardoor de bescherming van RDS over verschillende AWS accounts en regio’s mogelijk wordt gemaakt.

Inperken van bedrijfsrisico’s

Naast onveranderlijke back-ups en sneller herstel in hybride cloud omgevingen, biedt Rubrik producten die op het databeschermingsplatform Polaris werken. Zo worden klanten proactief ondersteund bij het beperken van gegevensrisico, zelfs als cyberdreigingen toenemen.

Om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van risico’s op het gebied van compliance en datalekken, biedt Rubrik’s volgende release van Polaris Sonar inzicht in bestandlocaties met hogere risico’s. Hier worden ook gevoelige bestanden meegenomen die eigenlijk voor iedereen toegankelijk zijn en bestanden die al een enige tijd niet geopend zijn geweest. Sonar werd in 2019 op de markt gebracht, en is ontworpen om gevoelige en persoonlijk identificeerbare data te ontdekken. Meer dan zeshonderd klanten gebruiken ondertussen Polaris Radar en Sonar toepassingen om zo risico’s in te perken.

“Rubrik brengt een revolutie teweeg in het hedendaagse data management”, zegt Dan Rogers, president bij Rubrik. “Andes 5.3 biedt innovatieve organisaties bescherming over hun hybride omgevingen (waaronder de drie grote publieke cloud leveranciers), de mogelijkheid gegevensverwerking te automatiseren, en het inperken van de risico’s rondom data.”

Een aantal klanten en partners gebruikt momenteel de bèta-versie van Andes 5.3. Via het uitgebreide partnernetwerk van Rubrik, wordt Andes 5.3 in de komende maanden uitgerold.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubrik
Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.